Copiii îi scriu lui Moş Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţii puneau scrisorile la poştă
Micuţii puneau scrisorile la poştă

  Micuţii au posibilitatea anul acesta să-i scrie Moşului prin trei modalităţi: on-line , printr-o scrisoare, pe care să o pună sub brad sau cumpărând un plic special de la poştă. Copiii care vor alege cea de-a treia variantă vor primi pe lângă cadourile de la Moş Crăciun, şi premii speciale, oferite de poştă.

  Primii care au aflat de campania „Moş Crăciun te invită în lumea poveştilor” au fost părinţii, care s-au arătat încântaţi de ideea de a duce copiilor acasă plicuri inscripţionate cu adresa moşului. „În fiecare an , fetiţa mea îi scrie Moşului o scrisorică, în care îi spune că a fost cuminte şi ceea ce îşi doreşte să-i aducă. Asta face de când a învăţat să scrie. Anul acesta îşi doreşte o păpuşă care plânge şi căreia poate să îi dea de mâncare. Plicul de la poştă chiar a fost o idee inspirată. Micuţei mele i-a făcut plăcere să pună plicul pentru moşu, chiar cu mâna ei, în cutia poştală”, ne-a spus Aurelia Drăgan, mama unei fetiţe de 8 ani. Un alt băieţel, de 7 ani,  a venit şi el să trimită scrisoarea în Finlanda. „Vreau să îmi aducă o maşinuţă cu telecomandă, un joc pe care l-am văzut eu la televizor şi multe, multe dulciuri, că am fost cuminte şi am luat numai «foarte bine», la şcoală”, a mai spus Mihail.
  Premii în cărţi
Anul acesta, micuţii pot câştiga un premiu, dacă îi scriu moşului. „Avem un concurs cu premii. Părinţii pot cumpăra pentru micuţii lor, cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, un kit care conţine un plic, o coală A4 şi o carte poştală, iar după ce copii scriu scrisoarea, care este destinată lui Moş Crăciun, acesta trebuie depusă la orice oficiu poştal din judeţ. Am pus la dispoziţie 1.000 de seturi, iar adresa de pe plic va fi adresa lui Moş Crăciun din Filanda. La expeditor, aceştia trebuie să treacă datele de identificare”, a spus Adrian Gâtlan, director adjunct al Oficiului Judeţean Reţea Poştală. Concursul a fost denumit „Moş Crăciun te invită în lumea Poveştilor”, iar reprezentanţii poştei au mers în şcoli şi în grădiniţe şi le-au împărţit pliante micuţilor. „Trebuie să depună plicurile la poştă până pe 31 decembrie 2010, iar tragerea la sorţi va avea loc în data de 17 ianuarie 2011, când 140 de copii vor primi cupoane în valoare de 300 de lei, pe care le pot folosi în anumite librării, de unde îşi pot cumpăra cărţi, rechizite sau orice alte tipuri de produse”, a adăugat Adriana Gâtlan.
Voucherele vor fi trimise tot prin poştă, înapoi către destinatari, pentru a nu le fi spulberată iluzia că Moş Crăciun există. „Vor primi premiile, bineînţeles, de la Moş Crăciun, tot prin poştă, pentru ca totul să fie cât mai real şi pentru a nu-i deziluziona pe copii”, a mai spus directoarea.
  Varianta on-line nu costă nimic
  Micuţii obişnuiţi deja cu lumea virtuală, folosesc în loc de pix, tastatura pentru scrisoarea moşului. Zeci de site-uri româneşti sau străine oferă copiilor posibilitate să trimită online mesaj pentru moş Crăciun. „Eu i-am scris deja moşului că vreau multe jucării şi dulciuri, pe un site”, ne-a spus Amalia, o fetiţă de 9 ani.
„Mi-a cumpărat mami plic că să îi scriu o scrisoare lui Moş Crăciun. I-am spus că am fost cuminte şi vreau să-mi aducă multe jucării”, a pus Maria, o fetiţă de 8 ani din Alexandria. 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite