Consiliul Judeţean nu a dat niciun ban spitalului în ultimii doi ani, iar reprezentanţii Ministerului Sănătăţii nu cunosc problema dintre cele două instituţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  În cadrul unei conferinţe de presă organizate aseară de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii în teritoriu, la care a participat şi secretarul de stat Cristian Irimie, acesta din urmă a ţinut ăs facă câteva precizări cu privire la clasificarea spitalelor şi finanţarea acestora.

  Deşi se află în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, Spitalul Judeţean de Urgenţă nu a primit niciun franc de doi ani de la autoritatea publică. Practic, acesta s-a autofinanţat. „Contribuţia pe cap de locuitor a autorităţii publice locale a fost de 0,7 lei în 2009; 0,6 în 2010 şi 0,11 în 2011. Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, cel mai mare din judeţ nu a primit niciun leu de la Consiliul Judeţean în ultimii doi ani”, a spus Cristian Irimie.
   Întrebat însă, dacă are cunoştinţă de scandalul dintre conducerea CJ, care doreşte un alt management la spital şi actualul director al spitalului, Florentina Cătrună, ministrul secretar de stat nu ştia despre ce e vorba, deşi la un moment dat a spus foarte clar că managerul spitalului poate fi numit pentru o perioadă determinată, de autoritatea publică în subordinea căruia se află. A recunoscut că nu se mai confruntă cu o astfel de situaţie în ţară şi că se va interesa. Aşadar, nimeni nu ştie nimic, iar singurii care au de suferit din cauza acestui conflict sunt pacienţii, pentru că spitalul nu primeşte fonduri de la consiliu.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite