Citiţi convorbirile telefonice ale poliţistului care lua mită pentru a obţine permise de conducere. Şcoala de Şoferi AUTO SAVE întocmea acte false pentru analfabeţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Carmen Toma (centru), procurorul care instrumentează fraudarea bacalaureatului
Ovidiu Carmen Toma (centru), procurorul care instrumentează fraudarea bacalaureatului

  În dosarul în care poliţistului Marius Nicolae de la serviciul de permise este acuzat că a luat mită 12.000 de lei, pentru a-i obţine un permis de conducere unui bărbat de 65 de ani, care nu a mers niciodată la şcoală şi nu ştia nici măcar să scrie, cercetările au scos la iveală şi alte lucruri, în afara legii. Se pare că reţeau era mult mai mare.

  Procurorul care a instrumentat acest caz, Ovidiu Carmen Toma a spus că în acest dosar sunt implicate mai multe persoane, de la Şcoala de Şoferi, care i-a emis doritorului de permis Gheorghe Bădălan toate avizele şi autorizaţiile necesare, în care se arăta că acesta întruneşte toate condiţiile pentru a putea susţine examenul de permis auto.
  „Prin instructorii auto, anumite şcoli de şoferi din oraş dau acte false, pentru beneficiarii analfabeţi care vor permise de conducere. Şi vorbim aici de Şcoala Măldăianu şi Save, din Alexandria, dar şi din alte oraşe şi municipii teleormănene”, a spus procurorul. În cazul cu poliţistul Marius Nicolae, în rechizitoriul întocmit de Ovidiu Toma se arată că dosarul pentru înscrierea la examenul pentru permis a fost întocmit cu ajutorul unor salariaţi ai şcolii de şoferi SC Auto Save SRL.
 Rechizitoriul cuprinde o serie de înregistrări telefonice
Rechizitoriul care are 19 pagini şi care a fost înaintat instanţei de judecată, cuprinde mai multe înregistrări telefonice dintre inculpatul Marius Nicolae şi Gheorghe Bădălan. Între cei doi a fost şi un intermediar, un foarte bun prieten al poliţistului, pe nume Cezar George Cîrjan, care racola persoanele doritoare de permis, lua banii şi îi transmitea mai departe la Marius Nicolae.
B. Gh.: „nu m-ai rezolvat dracu”. Cezar George Cîrjan îl asigurase pe bărbat că banii au ajuns în posesia lui Marius Nicolae.
N.M.: „mi-a dat pă’ dracu’ să-l ia..., nu mi-a dat nici jumătate..., ci doar 40 de milioane. Eu ce am luat i-am dat la Bucureşti..., banii ăia i-am luat, m-am dus la Bucureşti, nici dă benzină n-am băgat din ei... i-am lăsat acolo. S-a încurcat treburile, dar nu e problema dumneavostră”
B. Ghe.: „eu n-am zis ca să-mi daţi permis. Daţi-mi domne banii că nu mai am nicio treabă de permis, ce îmi mai trebuie permis acuma...?”
N.M.: „mata i-ai dat, trebuie să ţi-i dăm”
  Şi discuţiile au continuat în mai multe rânduri, ba chiar când poliţistul a aflat că pe fir au intrat ofiţerii de la Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia Teleorman,convorbirile tlefonice au luat o altă întorsură, se vorbea despre un împrumut.
N.M.: “împrumut…ţi-i dă înapoi…, n-a fost vorba... (de permis), ...nu mai vorbi bă aşa ceva... ai vorbit mata cu mine aşa ceva?... păi treaba mea ce vorbeşte ăla (Cezar George Cîrjan). Ş-aşa avem destule încurcături ... păi, dacă vrei să faci o treabă, nu se face... nu ştie Cezar socotelile mele şi nici eu p-ale lui ..., dom’ne, i-ai dat bani împrumut dă-l dracu... n-ai făcut bre cu mine treaba asta...”
B. Gh.: „ce împrumut, dă unde îl cunoşteam eu, să-i dau bani împrumut..., păi atuncea cum de vă cunoşteam să vă dau atâţia bani dumneavoastră, o sută douăzeci milioane?”
N.M.: „Lasă-mă dracu cu astea, că nu mi-ai făcut mie, nu mi-au vorbit mie treburile astea, eu ţi-am spus, aşteaptă...”.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite