Cerasela Bianca Alexandru, olimpică la engleză şi fizică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Este olimpică la engleză şi fizică, iar în timpul liber îi place să confecţioneze felicitări şi mărţişoare din diferite materiale şi să facă fotografii.

  Deşi nu a făcut niciodată meditaţii sau altfel de pregătire în particular, Bianca este un copil de nota zece la toate materiile. Cunoaşte trei limbi străine, respectiv engleza, franceza şi spaniola, însă cel mai mult îi place engleza. Limba spaniolă a învăţat-o pentru că a locuit timp de doi ani de zile cu părinţii în Spania şi chiar a mers acolo la şcoală. „Clasele a III-a şi a IV-a le-am făcut în Spania, unde am locuit cu părinţii mei. Şi acolo am studiat engleza, dar nu atât de aprofundat ca aici”, ne-a spus copila. Pentru că olimpiadele de limba engleză se ţin începând din clasa a VII-a, fata i-a cerut profesorul să meargă la faza locală. „Rezultatele mele la faza locală au fost bune şi m-am calificat la judeţeană, care va avea loc pe 27 martie. Am fost singura de la mine din clasă care am mers la olimpiada de engleză”, a mai spus Bianca.

A obţinut locul I la olimpiada de fizică
Printre materiile preferate ale Biancăi se numără şi fizica. Anul trecut, aceasta a obţinut locul I la faza judeţeană a olimpiadei de fizică şi a mers mai departe la naţională. „Doar doi copii din judeţ am mers la Arad, anul trecut, la naţionala de fizică. A fost o experienţă deosebită. Este interesant să mergi la astfel de concursuri, deoarece cunoşti foarte mulţi elevi deosebiţi cu care poţi avea discuţii interesante”, a adăugat Bianca. Anul acesta a participat şi la olimpiada de limba română, faza judeţeană, reuşind să ocupe locul IV. Fata mai spune că nu face pregătire suplimentară acasă. „Mie mi se pare normal să învăţ. Unii colegi poate cred că stau toată ziua cu nasul în carte, dar nu este aşa. Îmi fac temele şi doar atunci când merg la olimpiade, mă pregătesc în plus”, a spus Bianca.

Merge la cercul de teatru şi confecţionează mărţişoare şi felicitări
Bianca mai are o altă pasiune, actoria şi nu lipseşte de la niciun curs. „Merg la cursul de teatru de la Palatul Copiilor. Nu ştiu dacă voi urma o carieră în acest domeniu, dar mulţi îmi zic că aş avea calităţi. Sincer, eu aş vrea să obţin o bursă şi să urmez cursurile unei universităţi din afara ţării”, spune Bianca. Ajutată de mama sa, fetiţa confecţionează manual felicitări şi alte obiecte în preajma sărbătorilor. „Îmi place să confecţionez diferite lucruri manual. De Crăciun am făcut felicitări, ca de exemplu am decupat un om de zăpadă în formă de cerc şi l-am înfăşurat cu aţă. Acum de 1 Martie, am făcut mărţişoare din frunze de porumb, le-am împletit şi le-a pus pe un carton colorat. Mama mea mi-a făcut şnurul cu ingliţa”, a mai spus fata.

PROFIL
Născută: 13 septembrie 1997, în Alexandria
 Studii: elevă în clasa a VII-a la Şcoala Generală „Ştefan cel Mare” din Alexandria
Familie: are o soră

ÎNTREBĂRI

Cum a fost la şcoală în Spania?
„Am fost la o şcoală publică. Aveam colegi din mai multe ţări, din Columbia, Bolivia, Ecuador, Mexic. Acolo eram cu toţii prieteni şi ne ajutam. Şi profesorii erau mai apropiaţi de copii”

Ce faci în timpul liber?
„Sunt pasionată de fotografie. Nu am un aparat profesional, dar îmi place să fotografiez portrete şi peisaje din natură. Când este cald, merg să mă plimb cu rolele în parc”

Ce-i place
„Îmi place să am mulţi prieteni, sunt o fire sociabilă. Îmi place să călătoresc, să cunosc multe zone şi mai îmi place să îmi îngrijesc acvariul cu peşti pe care îl am acasă”

Ce nu-i place
„Nu-mi place nedreptatea sau atunci când oamenii se acuză între ei fără a avea argumente solide unul împotriva altuia. Nu-mi plac emisiunile de la care nu ai nimic de învăţat”

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite