Cătălina Daniela Sandu iubeşte tradiţiile şi portul popular

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A moştenit pasiunea pentru dansurile populare de la mama sa şi încă de când era în generală participa cu ansamblul şcolii la spectacole.

Cătălina dansează încă de când era în clasa a V-a, la Şcoala Generală din Bragadiru, unde a avut-o ca profesoară pe Iuliana Istrate. Fata spune că a moştenit pasiunea pentru dansuri populare de la mama sa. „Cred că de la mama mea am mostenit pasiunea pentru dansuri. A dansat şi ea când era la şcoală în ansamblul din Bragadiru. Am început să dansez când eram în generală, sora mea mai mare era deja membră în Ansamblul de Dansuri Populare Brgadiru. Primele jocuri le-am învăţat de la profesora de muzică de atunci, Iuliana Istrate”, ne-a spus Cătălina, care acum este elevă în clasa a X-a la Grupul Şcolar Tehnic Alexandria. Cu ansamblul de la Bragadiru mergea la spectacole în judeţ. „Mergeam la diferite competiţii în Alexandria şi la Zimnicea, ori de câte ori se organiza câte un festival. Am dansat pe scenă şi de zilele municipiului Alexandria, Roşiorii de Vede şi chiar a localităţilor Uda Clocociov şi Călineşti”, a mai adăugat adolescenta.
  

  A făcut cunoscut dansul poluar şi în Germania
După doi ani de dansuri, Cătălina a mers în Germania să facă cunoscut dansul şi portul popular. „Profesoara avea un fost coleg de facultate care era plecat în Germania şi ne-a invitat la un festival. Asta se întâmpla prin 2007, când eram în clasa a VII-a. Am stat acolo trei săptămâni şi am dansat în mai multe localităţi. A fost un fel de concurs, pentru că au participat elevi din Polonia şi Franţa. Toate costurile cu deplasarea noastră au fost suportate de colegul doamnei profesoare”, a mai spus tânăra.

  O altă pasiune a adolescentei este gastronomia
Cătălina este acum elevă la Grupul Şcolar Tehnic Alexandria, profilul Turism şi Alimentaţie. „Am vrut să am o meserie după ce termin liceul şi pentru că îmi place să gătesc am ales această specializare. Când am ajuns la liceu, am intrat în trupa de dansuri de aici, care se numeşte «Izvoraşul», cu care am mai mers la competiţii”, a adăugat eleva. În acelaşi timp, adolescenta se implică şi în proiectele derulate de liceu. „Anul trecut am participat la concursul naţional «Împreună pentru viitor». Este un proiect în care învăţăm dansuri de societate cu fetele de la Centrul de Educaţie Incluzivă. Suntem şase perechi. Anul trecut am obţinut locul II la faza judeţeană, iar anul acesta mergem la naţională, după ce am ocupat prima poziţie a clasamentului la faza locală, judeţeană şi regională. Anul acesta am dansat vals, iar competiţia naţională se va ţine la Iaşi”, a mai spus Cătălina. De doi ani de, GST este liceul care ia locul I şi la Parada Europei, iar tânăra nu a lipsit de la niciun eveniment. „Anul trecut am reprezentat România, am fost îmbrăcaţi în costume populare şi am dansat, iar anul acesta am reprezentat China şi am câştigat o excursie la Bruxelles”, a adăugat fata.

PROFIL
Născută: 10 ianuarie 1994, în Zimnicea
Studii: elevă în clasa a X-a la Grupul Şcolar Tehnic Alexandria
Familia: mai are o soră mai mare

ÎNTREBĂRI

Cum a fost experienţa din Germania pentru tine?
„A fost singura dată când am mers în străinătate. A fost foarte frumos, pentru că am şi vizitat foarte mult. Cel mai mult m-a impresionat arhitectura clădirilor”

Îţi place să găteşti?
„Da, îmi place şi ştiu să gătesc. Cel mai des prepar pizza, gogoşi şi clătite, dar o mai ajut şi pe mama în bucătărie când găteşte”

Ce-i place
„Îmi place sportul, cel mai mult handbalul, chiar ma jucat când eram în generală. Mai îmi place să ascult muzică şi să mă uit la filme”

Ce nu-i place
„Nu-mi place matematica, nu mi-a plăcut niciodată. Nu-mi place să merg la munte, prefer marea”

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite