Camioanele cu struguri blocheză parcarea de la piaţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  De câteva zile în parcarea cu plată de la Piaţa Centrală s-a amenajat ad-hoc o piaţă de struguri.  Opt  camionete venite din Vrancea staţionează zilnic aici, provocând haos în trafic   şi blocând locurile de parcare.

  Comercianţii din Vrancea au venit la Alexandria să vândă struguri pentru vin. Dacă săptămâna trecută era doar o singură camionetă care-şi expusese marfa la intersecţia străzilor Dunării cu C-tin Brîncoveanu, săptămâna aceasta, numărul comercianţilor a crescut. Zilnic, cel puţin 10 locuri de parcare sunt blocate de camionete, spre nemulţumirea alexăndrenilor care nu mai găsesc loc de parcare la piaţă.  Strada pe care sunt expuşi strugurii, este o aglomerată, iar prezenţa maşinilor în care se face comerţ stradal, încurcă circulaţia. „ De două zile vreau vin la piaţă şi nu găsesc loc de parcare. Nu ştiu ce e cu ţigănia asta, să vinzi struguri  în parcare. Nu ştiu cine le-o fi dat voie aici?!” ne-a spus Alexandru Gherghiţă, un alexăndrean de 43 de ani, nemulţumit de prezenţa camionetelor cu struguri.  Nici taximetriştii din staţia situată opeste drum de parcarea de la piaţă, nu văd cu ochi buni,  acest gen de comerţ stradal. „ Vin oameni să se intereseze de preţ, să guste struguri, opresc maşina în mijlocul străzii. Circulaţia este efectiv blocată.” ne-a spus un taximetrist.
Comercianţii cu struguri sunt luaţi aproape zilnic la întrebări de jandarmi, poliţişti comunitari sau agenţi de poliţie, care le verifică actele. Azi dimineaţă, singura neregulă constatată de jandarmi a fost neafişarea preţului la struguri. Nici comercianţi nu sunt prea încântaţi de locul în care şi-au expus marfa. „ Noi am fi vrut în piaţă, dar nu ne-au dat voie. Am bătut sute de kilometri să vindem strugurii şi acum stăm zilnic să dăm acte la control. În loc să prezint marfa oamenilor, stau de vorbă cu poliţişti. Plătesc 50 de lei pe zi pentru locul asta şi vând struguri cu 1,2 lei kilogramul” ne-a spus unul dintre oamenii veniţi de la Vrancea.
  Primăria a vrut să-i trimită în Piaţa Peco
Şi reprezentanţii primăriei sunt de acord că prezenţa „strugurarilor” încurcă traficul . „ Le-am propus să se ducă în Piaţa Peco, dar nu au vrut. Ei au vrut direct în piaţa centrală, dar nu se poate. Ne-am gândit că fiind vorba de comerţ en-gros, oamenii cumpărând cu sacii, ar fi mai comod să oprească maşinile lângă camionete şi să transfere sacii dintr-o maşină în alta, direct în parcare” ne-a spus administratorul primăriei Valentin Boboc.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite