Un ţăran din comuna Plosca a primit o bombă prin poştă, iar aceasta i-a explodat în faţă (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Constantin Ciolan, un bărbat de 63 de ani din Plosca  a primit prin poştă o bombă artizanală ascunsă într-o carte. Bărbatul  bănuieşte că bomba a fost trimisă de cumnatul fiului său, care i-a incendiat maşina în urmă cu doi ani şi cu care este în conflict.

  Constantin Ciolan şi familia sa nu şi-au revenit nici acum din şocul pe care l-au avut în ajun de Anul Nou, când au primit, prin poştă, un colet, în care era ascunsă o bombă. “Poştaşul din sat m-a anunţat că am un colet de ridicat. L-am adus acasă, era un pachet de mărimea unei cutii de pantofi, i-am tăiat sfoara, l-am desfăşurat şi înăuntru era o carte, Enciclopedia Britanică. Când am desfăcut cartea mi-a explodat în faţă, cu o flacără de o jumătate de metru. Noroc că nu eram cu faţa prea aproape, altfel mă ardea. Fiul meu l-a luat aşa, în flăcări şi l-a aruncat în curte”, povesteşte Constantin Ciolan. Soţia acestuia, Doriţa Ciolan, s-a speriat atât  de tare, încât spune că era să facă infarct. “Îmi tremura tot corpul. Am crezut că fac infarct, eu sunt bolnavă, am diabet, puteam să fac un şoc”. Constantin Ciolan spune că bomba ascunsă în carte era făcută dintr-o baterie de 9 volţi, un tub de plastic plin cu praf de puşcă, legate între ele cu fire colorate.
   Bărbatul a anunţat agentul de post, iar a doua zi IPJ Teleorman a demarat cercetările. Pirotehniştii de la IPJ Teleorman, serviciile secrete şi procuratura au cercetat coletul şi gospodăria bărbatului din Plosca. Primul fir pe care l-au urmat anchetatorii a fost adresa expeditorului, trecută pe colet, un anume Vasile Marian de pe strada Sfânta Vineri din Roşiorii de Vede. Anchetatorii au realizat că numele este fictiv şi autorul este unul necunoscut.

   Ciolan dă vina pe cumnatul fiului său

Constantin Ciolan susţine că ştie cine i-a trimis bomba. “Mi-am dat seama după faptul că, lângă numele meu, pe colet scria Ciocârlan, porecla mea din sat, numai aici mă ştie lumea aşa. Bomba mi-a trimis-o cumnatul fiului meu, Petre Bâţică, cu fratele lui şi cu verişorul lor. Noi avem un conflict cu ei, că ne-au dat foc la maşină acum doi ani. Ne judecăm de atunci şi nu s-a terminat procesul. Ne-au tot ameninţat prin sat că ne dau foc la casă. Bomba cred că era pentru fiul meu, dar au pus numele meu ca să nu ne dăm seama”, spune Constantin Ciolan. Gheorghe Ciolan, fiul bărbatului de 63 de ani, confirmă spusele tatălui şi susţine şi el că autorul nu poate fi decât cumnatul său. Persoanele acuzate de Ciolan, fraţii Bâţică şi verişorul lor, nu au fost de găsit de reporterii ADS Alexandria.

   Primul caz de acest gen din Teleorman


Inspectoratul Judeţean de Poliţie Teleorman continuă cercetările. “A fost întocmit dosar penal cu autor necunoscut şi se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului materialelor  explozive. Este primul caz de acest gen din Teleorman”, a declarat Adrian Ilicea, purtător de cuvânt IPJ Teleorman. Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria investighează cazul, a chemat deja la audieri martori şi a întocmit un cerc de suspecţi. ”Urmează o expertiză tehnică a substanţei din colet”, ne-a spus procurorul Mecleuş Mihaela.
Până când se va găsi făptaşul, familia Ciolan stă cu frica în sân şi doarme noaptea, păzită de patru câini. “Dăm drumul la câini în curte şi dormim cu frică. Dacă ne dă foc la casă, suntem terorizaţi”, a mai spus Constantin Ciolan.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite