Bilanţul IPJ Teleorman, pe 2010: „satisfăcător”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Activitatea Inspectoratului de Poliţie al judeţului Teleormana (IPJ) fost evaluată ieri de chestorul Ioan Dascălu, secretar de stat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Şeful de la minister a dat un verdict nu tocmai bun pentru activitatea poliţiei judeţene. Calificativul oferit a fost satisfăcător

  Ca în fiecare an, instituţiile teritoriale ale Ministerului Administraţiei şi Internelor întocmesc bilanţul activităţilor desfăşurate în cursul unui an calendaristic, care mai apoi este evaluat de şefi. Chestorul Ioan Dascălu, secretar la minister a fost prezent ieri la Alexandria, unde a primit raportul de la inspectorul şef al IPJ, comisar Iulian Ciorobescu. După ce a luat la cunoştinţă activităţile poliţiei judeţene, comisarul Dascălu a făcut o conferinţă de presă, în care a spus: „Apreciez ca satisfăcătoare activitatea inspectoratului pe anul trecut. Am observat lucruri pozitive, dar şi negative”. Acest rezultat al activităţii poliţieneşti din judeţ nu este unul îmbucurător, calificativul satifăcător plasând judeţul la nivel naţional pe locul 21-22.
  Deşi se afla în sala de şedinţe, şeful IPJ Teleorman, Iulian Cirobescu nu a comentat afirmaţiile făcute de superiorul său. Contactat telefonic, şeful IPJ Teleorman a spus că afirmaţia secretarului de stat a fost înţeleasă greşit. „Nu este un calificat, este o apreciere a secretarului de stat la activităţile desfăşurate de poliţişti în anul 2010, în sensul că este satisfăcut de activităţile desfăşurate de noi”, a spus comisarul Iulian Cirobescu.
  Creşterea furturilor şi omorurilor
Unul dintre aspectele negative constatate de secretarul de stat a vizat creşterea alarmantă a numărului infracţiunilor de furt şi cele cu violenţă. „Sunt unele lucruri care trebuie avute în vedere şi mă refer aici la creşterea infracţiunilor de furt, omor şi lovituri cauzatoare de moarte”, a apreciat chestorul Ioan Dascălu. Potrivit raportului de evaluare, anul trecut, au fost înregistrate de poliţiştii din judeţ 2533 de cazuri de furt, cu o majorare de 35%, faţă de 2009 (1667 furturi în 2009). De asemenea, raportul arată o creştere evidentă a infracţiunilor cu violenţă. Astfel, anul trecut au fost 7 cazuri de omor (+1) şi 11 tentative de omor (+6).
Nici la capitolul arestaţi, situaţia nu este mulţumitoare pentru şefii din minister, Ioan Dascălu spunând că avem un procent mic. „Poliţiştii din Teleorman au cercetat 5400 de persoane, din care 1500 au fost prinse în flgrant. Însă, din acestea, doar 194 de teleormăneni au fost reţinuţi sau arestaţi, procentul fiind foarte mic”, a mai spus secretarul de stat.
  Fruntaşi la reducerea cheltuielilor la utilităţi
Chestorul Mai a enumerat şi câteva aspecte pozitive din activitatea poliţiştilor teleormăneni. „S-a reuşit reducerea costurilor la utilităţi, conducerea inspectoratului renegociind contractele şi reuşind o să înregistreze o scădere cu 30%, faţă de 2009”, a spus Ioan Dascălu. O bilă albă au primit agenţii de poliţie rutieră. „S-a redus numărul de morţi, răniţi grav şi uşor, rezultaţi din accidentele rutiere. Notă pozitivă pentru cei care lucrează în domeniu”, a mai spus chestorul.
 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite