Beţivii şi drogaţii, în vizorul Poliţiei Rutieră!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii sunt testaţi cu aparatul etilotest
Şoferii sunt testaţi cu aparatul etilotest

  În cadrul proiectului TISPOL pe care Poliţia Rutieră Teleorman îl derulează în acest an, luna iunie este dedicată acţiunilor de depistare a şoferilor care conduc sub influenţa alcoolului. Statisticile poliţiştilor teleormăneni arată că recodul la acest capitol îl deţine un şofer care a avut o alcoolemie de 1,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

  În cadrul acţiunii TISPOL, program care se derulează la nivel european, de la începutul anului s-au derulat mai multe activităţi pentru depsitarea neregulilor în trafic şi abaterilor de la normele de circulaţie rutieră. Programul a debutat la începutul anului, iar luna aceasta, poliţiştii verifică şoferii care se urcă la volan băuţi sau drogaţi. „La noi nu este cazul de şoferi drogaţi, nu am întâlnit astfel de conducători auto, dar şoferi care urcă la volan sub influenţa acoolului avem. Luna aceasta vom fi cu ochii pe aceştia. Statistica făcută la nivel european arată că marea majoritate a accidentelor rutiere se produc pe fondul consumului de alcool şi a drogurilor. În primele cinci luni ale anului în curs, 224 de şoferi teleormăneni au fost prinşi băuţi la volan”, a mai spus Dobre.
  Cea mai mare alcoolemie înregistrată la un conducător auto a fost de 1,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. La probele de sânge, alcoolemia poate fi dublă”, a completat Dănuţ Dobre.
Acţiunea TISPOL se derulează pe parcursul întregului an, fiecare lună având o temă anume. Astfel, agenţii rutieri din Teleorman au luat la puricat în luna februarie, transportatorii de mărfuri, în martie, poliţiştii au desfăşurat acţiuni de conştientizare a portului centurii de siguranţă de către ocunaţii vehiculelor, iar în aprilie în vizorul oamenilor legii s-au aflat şoferii care depăşesc viteza legală. „În ceea ce priveşte prima activitatea, derulată în februarie, am constatat 10 abateri, care au fost sancţionate contravenţional. Luna următoare, 309 conducători auto şi 21 de pasageri nu puratu centuri de siguranţă şi au fost sancţionaţi şi 356 de şoferi au depăşit viteza legală”, ne-a spus inspector principal Dănuţ Dobre, şeful Poliţiei Rutiere.
187 de kilometri pe oră pe E70
Agenţii de poliţie rutieră sunt prezenţi zilnic în trafic, folosind aparatele radar din dotare. După reabilitarea mai multor drumuri publice care tranzitează judeţul, şi şoferii calcă mai tare pedala de acceleraţie. „Ce mai mare viteză cu care rula un autoturism şi bineînţeles care a fost identificată de un aparat radar a fost de 187 de kilometri pe oră. Nu a fost vorba de un şofer care conducea pe un drum judeţean sau comunal, ci pe E 70”, a precizat şeful poliţiei rutiere.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite