Beatris Cişmelaru, cel mai tânăr medic pediatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  A copilărit la Spitalul Judeţean din Alexandria, alături de mama sa, asistentă la Pediatrie şi şi-a dorit de mică să ajungă medic. După Facultatea de Medicină şi rezidenţiatul la “ Maria Curie”  s-a întors ca medic pediatru la Alexandria.

Pentru Beatris Cişmelaru, spitalul a fost un mediu familiar încă de mică. “Mama este asistentă la Pediatrie şi, efectiv, am copilărit în acest spital. De când eram foarte mică am zis că eu o să mă fac medic”, povesteşte tânăra de 31 de ani. Pe vremea când era elevă a Colegiului Naţional “Al. Ghica” din Alexandria, visul de a deveni medic a fost luat în serios şi s-a pregătit temeinic pentru admiterea la Facultatea de Medicină.”Am intrat la medicină şi în primii ani de facultate nu m-am gândit la o specializare anume. În ultimul an de facultate m-am pregătit pentru examenul de rezidenţiat şi am fost concentrată pe acest examen, foarte greu. Nici atunci nu îmi era foarte clar ce specializarea avem să aleg. După ce am luat examenul de rezidenţiat, a fost o chestie de moment şi am ales Pediatria.Când am sunat-o pe mama şi i-am spus ce am ales a început să plângă”, povesteşte Beatris.

A preferat să vină la Alexandria, deşi i s-a propus să rămână la “Maria Curie”

Din primul an de rezidenţiat, Beatris Cişmelaru a ajuns la Spitalul “Maria Curie” din Bucureşti şi a lucrat aici alături de medici pediatri renumiţi. “A fost o experienţă preţioasă pentru mine să lucrez alături de medici precum conf. dr. Doru Dumbravă, Adrian Stanciu, Ioana Mihalache, oameni deosebiţi de la care am avut multe de învăţat. Acolo, la Spitalul “Maria Curie am făcut şi gărzi din anul I, până în anul VI”, spune tânăra doctoriţă.
  I s-a propus, după rezidenţiat, să rămână medic la UPU, în cadrul Spitalului “Maria Curie”, dar a preferat să vină în oraşul său natal, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria. “M-m înţeles foarte bine cu oamenii de acolo, păstrez şi acum o bună colaborare. Am simţit că, pentru mine, ar fi mai bine să mă întorc acasă”, spune Beatris. Fetiţa care în urmă cu două decenii venea la spitalul din Alexandria să stea cu mama sa este acum medical specialist  la Secţia Pediatrie. “ Şi mie mi se pare ciudat ca doamnele asistente pe care le cunosc de când eram mică să îmi vorbească acum cu “doamna doctor“, spune Beatris.

Nu ar putea să mai facă altceva decât Pediatrie
Deşi alegerea specializăii Pediatrie a fost, aşa cum spune ea, o “chestiune de moment”, după primii ani de  practică, Beatris Cişmelaru  a realizat că a ales exact ceea ce i se potrivea.  Spune că acum, nu ar mai putea să facă altceva. Iubeşte copiii, este sensibilă şi frumoasă şi pentru micuţii care ajung la Pediatrie, Beatris Cişmelaru este zâna cea bună care îi face bine.
  Cel mai tânăr medic de la Pediatrie spune că este extrem  de fericită atunci când are o bănuială rea şi nu i se confirmă. ”În multe cazuri, în meseria asta  mie nu îmi place să am dreptate”, mărturiseşte tânăra doctoriţă. Beatris Cişmelaru recunoaşte că este, de multe ori, marcată de cazurile pe care le tratează:  “Acasă mă descarc, acasă mai plâng, aici încerc să fiu veselă şi zâmbitoare. Marea satisfacţie este să fac copilul bine şi să fac părinţi fericiţi”.

ÎNTREBĂRI şi RĂSPUNSURI
-Nu v-a fost greu să veniţi la spitalul din Alexandria, după experienţa de la “ Maria Curie ?
-A fost groaznic, m-am acomodat foarte greu. După cinci ani de stat acolo, mi-a fost greu. Nu îmi lipsesc dotările, ci medicii specialişti pentru copii.
-Aţi fi tentată să profesaţi în străinătate?
-Nu . Am familie aici, am părinţi care vor avea nevoie de mine. Sunt căsătorită şi îmi doresc un copil.

Ce-i place?
“Îmi place foarte mult să călătoresc. Să văd ţări noi, oameni noi, lucruri noi.”

Ce nu-i place?
“Nu îmi place să îi văd pe ai mei supăraţi şi trişti. Nu îmi place frigul şi nici atunci când sunt trezită noapte din somn”.

PROFIL
Născut: 9 august 1979, Alexandria
Studii: Universitatea de Medicină şi Farmacie “ Carol Davila “ Bucureşti
Familie: căsătorită

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite