Bătrâni terorizaţi la doi paşi de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae are acum grijă de fratele său, care este internat în spital
Nicolae are acum grijă de fratele său, care este internat în spital

  Doi fraţi din Alexandria trăiesc o poveste de groază, după ce au fost bătuţi şi tâlhăriţi. Costescu Dumitru a ajuns în spital, cu răni grave, iar fratele său, Nicolae Costescu spune că a doua zi după ce a fost tâlhărit, cineva i-a bătut la uşă.

  Doi bătrâni din Alexandria trăiesc o poveste de groază. După ce au fost tâlhăriţi în zona blocului B15, de pe strada 1 Mai, lângă Şcoala nr. 6, chiar în apropiere de sediul Poliţiei Municipale Alexandria, Nicolae şi Dumitru Costescu sunt terorizaţi de atacatori. Dumitru Costescu a suferit răni foarte grave şi acum se află internat la Spitalul de Urgenţă din Alexandria, încă din data de 25 octombrie, când a avut loc tâlhăria. Fratele său povesteşte că în seara respectivă, în jurul orei 20.30, se întorceau din oraş şi la un moment dat au fost atacaţi de cinci indivizi necunoscuţi, care pur şi simplu i-au luat la bătaie. „Ne-au bătut cu pumnii şi picoarele şi ne ziceau să le dăm tot ce avem la noi. Eu aveam 600 de lei, bani pentru a plăti lumina şi îi ţineam strâns în mână. Doi dintre ei s-au năpustit peste mine şi trei pe fratele meu. M-au lovit peste mână până nu am mai putut să ţin banii şi le-am dat drumul. Mi-au fracturat mână”, a spus Nicolae Costescu.
  Poliţiştii au prins agresorii chiar în noapte aceea
După ce au luat banii, infractorii au fugit către un magazin din apropiere. Bătrânul a mers la poliţie, care era la doi paşi de locul altercaţiei. „M-am dus la poliţie şi am spus că agresorii sunt la un magazin. Trei poliţişti au mers la magazinul non-stop, unde îi văzusem eu că se duc infractorii şi i-au alergat până i-au prins, numai că atunci când m-au pus să îi identific, eu eram atât de speriat şi în stare de şoc, că le-am spus că după haine, ei ar fi. Pur şi simplu nu am putut să îmi dau seama exact. Îmi era frică şi pentru fratele meu, că este bolnav şi era plin de sânge”, mai spunea bătrânul. Fratele său este şi acum internat, pentru că a avut mai multe răni, coste rupte, nasul spart. Teroarea prin care trece bătrânul a început a doua seară.  Nicolae mai povesteşte că persoane necunoscute i-au bătut la uşă. „ Îmi este frică să mai stau acasă. Merg şi stau mai mult la spital la fratele meu, pentru că a doua seară, cineva mi-a bătut la uşă. Nu am deschis de frică, pentru că vecinii mi-au spus că sunt nişte ţigani, care înainte să ne bată pe noi, au fost pe casa scării şi au bătut pe la uşile lor. Am anunţat şi poliţia de acest lucru şi pentru că blocul meu este lipit de sediul lor, mi-au zis că dacă se mai întâmplă aşa, să le bat în geam, dar vă daţi seama că până vin ei, ăia pot intra peste mine în casă”, a adăugat bătrânul.
  Pentru că nu a putut să-i identifice, agresorii nu au fost reţinuţi
Poliţiştii au întocmit dosar penal, pentru tâlhărie, dar mai mult de atât nu pot face. „Am identificat trei suspecţi, iar dosarul se află acum în lucru la Poliţia Alexandria. Am înregistrat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, Adrian Ilicea. În schimb, purtătoarea de cuvânt a Parchetului, procuror Mihaela Mecleuş a spus că la dosar este nevoie şi de actele medico-legale, pentru a se începe urmărirea penală. „Dosarul a primit un număr unic de înregistrare ieri. Există o reclamaţie şi poliţiştii cercetează cazul. Trebuie să aveam şi documentele medico-legale, ca să vedem ce măsuri trebuie să luăm”, a mai adăugat procuroarea.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite