Bâlciul de Rusalii la Alexandria!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comercianţii îşi instalau corturile încă de dimineaţă
Comercianţii îşi instalau corturile încă de dimineaţă

  Alexăndrenii sunt invitaţi în acest week-end la Bâlciul de Rusalii, o sărbătoare care atrage an de an mii de vizitatori şi care anul acesta va include şi Festivalul Căluşului. Dincolo de produsele specifice sărbătorii de Rusalii, de la oale şi linguri de lemn, bâlciul va aduna tiribombe, maşinuţe, terase cu mici şi bere.

  Bâlciul de Rusalii de la Alexandria atrage, an de an, nu doar alexăndreni, ci şi locuitori din tot judeţul. Bâlciul se deschide astă- seară şi se va închide luni, în a doua zi de Rusalii. În locul de desfăşurare, de la târgul săptămânal din Alexandria, comercianţii şi-au expus deja produsele specifice sărbătorii de Rusalii: castroane, linguri de lemn, ulcioare, vase de ceramică, tuciuri, cazane şi altele. Preţurile sunt, după cum spun comercianţii, pentru toate buzunarele.

Comercianţii cu tuciuri şi tigăi au venit la bâlciul de Rusalii încă de ieri

“Nimeni nu pleacă de la bâlci cu mâna goală. Un ulcior mic costă 5 lei, unul mare 15 lei. Lingura de lemn e 1 leu, iar un vas de ceramică pleacă tot de la 5 lei”, ne-a spus Ion Nedea, un comerciant venit din Argeş. Dacă adulţii sunt invitaţi la cumpărături, cei mici sunt atraşi la bâlci cu vata pe băţ , turtă dulce, căluşei, maşinuţe şi tiribombe. Cu 5 lei, cei mici vor putea face o tură cu maşinuţele sau vor putea experimenta senzaţii ceva mai tari în roaller-coaster. Din bâlci nu vor lipsi nici terasele cu mici şi bere unde vizitatorii se vor putea răcori la umbră după o tură de cumpărături prin târg.
Festivalul Căluşului
Alexăndrenii care vor veni sâmbătă la bâlci vor avea parte şi de o porţie de dans popular tradiţional. Pe scena amenajată în interiorul bâlciului se va desfăşura cea de-a treia ediţie a Festivalului Căluşului, eveniment organizat de Primăria Alexandria. La Festivalul Căluşului de Rusalii vor veni ansambluri folclorice şi trupe de cântăreţi din Năsturelu, Conţeşti, Lisa, dar şi ansamblul “Câmpia Română” al Casei de Cultură din Alexandria. Aceştia vor pune în scenă, în faţa  audienţei, cel mai vestit dans popular din zona Vlaşca-Teleorman.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite