BAC 2011: Rezultate dezastruoase în Teleorman. Mai mult de jumătate dintre candidaţi au picat bacalaureatul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Centralizarea notelor la bacalaureat a scos la iveală un procent de promovabilitate dezastruos în Teleorman. Doar 46% dintre candidaţi au luat notă de trecere.

  La Colegiul Naţional „Al.Ghica” din Alexandria, cel mai bine cotat liceu din oraş, din cei 249 de candidaţi, 100 au picat bacalaureatul. Procentul de promovabilitate de  60% este cel mai mic înregistrat la această unitate vreodată.  Cel mai slab rezultat s-a înregistrat la Grupul Şcolar Auto Roşiorii de Vede, unde un singur candidat din cei aproximativ 100 a reuşit să obţină notă de trecere.

Promovabilitatea din acest an, mai mică cu 20% decât cea din 2010

La sesiunea din vară a bacalaureatului 2010, promovabilitatea în Teleorman a fost de 67%. Cea obţinută anul acesta este cu 20% mai mică.
Inspectorul general Constantin Amarie pune rezultatele proaste pe seama dezinteresului elevilor faţă de acest examen. „Motivul  pentru rezultatele slabe îl reprezintă lipsa de interes a elevilor faţă de studiu. Ei ştiau din anii trecuţi că la bac se copiază. Este o ipocrizie naţională să discutăm acum şi să criticăm conducerea ministerului. Rezultatul acestui bacalaureat este rezultatul unui sistem care se tot reformează de 20 de ani, dar fără să se ţină cont de reforma curriculară, de aerisirea programei”, a spus inspectorul general Constantin Amarie.

Vezi aici ce note ai luat la bac!

http://bacalaureat.edu.ro/2011/rapoarte/index.html

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite