Atenţie la accidente! Ceaţa poate limita vizibilitatea în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

  Ceaţa, tot mai prezentă în această perioadă, impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic, să aibă grijă cum se deplasează pe drumurile publice.

  Poliţiştii recomandă şoferilor să reducă viteza şi să o adapteze permanent la condiţii de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o asigurare temeinică. “Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă. Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie. Reamintim obligaţia conducătorilor auto şi a pasagerilor, de a purta centurile de siguranţă în timpul mersului”, a spus Adrian Ilicea, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Teleorman.
Nici pietonii nu au fost uitaţi. Poliţiştii le recomandă să fie mai atenţi când traversează strada şi în acelaşi timp, şoferilor le cer mai mare prudenţă la trecerile de pietoni.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite