Atelier de creaţie pentru copii şi adulţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţii învăţau să picteze pe pânză
Micuţii învăţau să picteze pe pânză

  Zece copiii talentaţi s-au înscris deja la atelierul de creaţie deschis recent la Alexandria pentru a învăţa să picteze, să deseneze sau să confecţioneze felicitări şi bijuterii. Atelierul se desfăşoară doar în week-end şi se adresează nu numai copiilor, ci şi adulţilor care vor să înveţe ceva nou.

  Ideea atelierul de creaţie privat i-a venit artistului plastic Mihaela Mocanu care a vrut să ofere copiilor din Alexandria o posibilitate plăcută de petrecere a timpului liber în zilele de week-end, dar şi o şansă să-şi arate talentul la desen, pictură sau confecţionarea de obiecte artizanale. „Facem de toate aici. Pictăm pe pânză, pe sticlă, desenăm în creion. Facem felicitări, bijuterii din diverse materiale, modelaj din pastă, plastelină sau lut şi chiar mărţişoare. Copiii învaţă aici să facă obiecte artizanale, de tot felul de la suporturi pentru pixuri, până la vase de lut sau tot felul de obiecte de ceramică. Facem şi mărţişoare sau icoane pe sticlă”, ne-a spus pictoriţa care se ocupă de atelierul de creaţie.
  La prima şedinţă a atelierului, cei 10 copii înscrişi au făcut felicitări pentru mamele lor. „Doamna ne-a dat flori şi frunze uscate, le-am lipit pe felicitări, am pus sclipici, am scris câte o dedicaţie pentru mamele noastre şi am dus-o acasă. Mama mea a fost foarte bucuroasă când i-am dat felicitarea”, ne-a spus Irina, una dintre fetiţele înscrise la atelierul de creaţie. Părinţii copiilor plătesc lunar 50 de lei pentru cele două-trei ore de atelier care se ţin sâmbăta sau duminica. „Părinţii spun că micuţii lor desenază tot timpul acasă şi s-au gândit să facă ceva cu talentul lor. Unii sunt chiar talentaţi şi e păcat să se irosească acest talent”, mai spune pictoriţa Mihaela Mocanu.
Copiii îşi vor strânge toate obiectele şi lucrările făcute la atelierul de creaţie pentru expoziţii. „Când vom avea suficiente lucrări, din domenii variate, le vom alege pe cele ami bune şi vom deschide o expoziţie”, promite iniţiatoarea cercului. Copiii înscrişi la atelierul de creaţie fac şi ore de teorie, învaţă despre schemele de culori, lumini şi umbre.
  Adulţii pot învăţa să facă bijuterii hand-made
Cu 80 de lei pe lună şi adulţii se pot înscrie la singurul atelier de creaţie privat din oraş. „Doamnele talentate la hand-made pot veni aici să înveţe să facă bijuterii sau să picteze icoane pe sticlă. Poate veni orice persoană care vrea să înveţe ceva nou. Ne-am gândit că sunt persoane care vor să înveţe hand-made ca să îşi deschidă o afacere. Se caută foarte mult lumânărele parfumate, confecţionate manual. Acesta este un lucru pe care noi îl învăţăm aici. Mărţişoarele, de asemenea, sunt alte obiecte pe care învăţăm să le facem, şi din asta poate oricine să-şi facă o afacere. Lucrul manual este şi un mod relaxant de petrece a timpului liber. Mulţi părinţi ai micuţilor de aici s-au arătat interesaţi de acest curs”, ne-a mai spus Mihaela Mocanu.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite