Astăzi, ora 11.00 Obiecte de artizanat „made in China“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Singurul loc din oraş, de unde alexăndrenii pot cumpăra obiecte de artizanat e plin de kitsch-uri chinezeşti. În centrul Alexandriei, în zona pietonală, există o tarabă, unde producătorii veniţi din Harghita oferă spre vânzare un amestec de obiecte artizanale şi chinezării.

  Este singurul lor din oraş de unde poţi achiziţiona obiecte artizanale. Cu toate acestea, pe lângă mesele fabricate din împletituri de nuiele, vase din lut sau articole de îmbrăcăminte confecţionate din lână, comercianţii de la toneta din centru le oferă alexăndrenilor jucării gonflabile, mingiuţe din plastic şi genţi, fabricate în China.
  Meşteşugarii, care au venit tocmai din judeţul Harghita, au fost nevoiţi să adapteze cerinţelor alexăndrenilor, pentru că aceştia s-au arătat mai interesaţi de produsele chinezeşti ieftine, decât de cele tradiţionale, confecţionate manual, care sunt mai scumpe. Aceştia spun că au ajuns anul trecut în oraş, la Târgul Meşteşugarilor, organizat de zilele municipiului şi de atunci nu au mai plecat din oraş. Laszlo Molnoş, bărbatul care se ocupă acum de butic spune că nu va pleca nici în iarna asta de aici şi că şi-au găsit deja o gazdă unde să locuiască.

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite