Foto: Scandalul de la biserica din Buzescu s-a mutat la Episcopie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  După ce vineri seara, enoriaşii din Buzescu au fost alungaţi de la Protoierie, astăzi, trei reprezentanţi ai acestora au fost primiţi de PS Galaction Stângă. Oamenii au adus noi dovezi contra preoţilor fraţi Moşu, deşi ancheta făcută de reprezentanţii Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului tinde să le dea dreptate celor doi preoţi.

  Preasfinţia Sa Episcopul Alexandriei şi Teleormanului a primit astăzi, vizita a trei reprezentanţi ai enoriaşilor din Buzescu. Oamenii au venit să-i spună înaltei feţe bisericeşti supărările lor,  nemulţumiţi fiind că reprezentanţii bisericii ortodoxe română nu ţin cont de părerile şi declaraţiile lor. PS Galaction a ascultat astăzi declaraţii şocante. „Vineri când am ajuns la Protoierie pentru că ne-au chemat prin adrese să dăm declaraţii, eu am mers în faţa protoiereului Iancu Militaru şi i-am zis că vreau să intru cu consilierii parohiali ca să ştim şi noi ce vorbesc, iar el mi-a pus mâna în gât şi m-a îmbrâncit. Acum mă duc să depun plângere la poliţie”, ne-a spus Anghel Toma, un cetăţean din comuna Buzescu.
 Preoţii Moşu sunt acuzaţi că furau bani de la biserică
Oamenii de la Buzescu s-au plâns în faţa PS Galaction Stângă de tratamentul primit vineri seara la Protoierie, dar au reluat şi marea lor doleanţă: de a-i alunga pe preoţii Moşu de la biserică şi de a-l aduce înapoi pe preotul lor de suflet Dragoş Ivănescu. Pentru a-şi susţine doleanţele, oamenii au adus noi probe împotriva preoţilor Moşu pe care îi acuză că fură din banii bisericii.

image

La ieşirea de la întâlnirea cu Episcopul, sătenii nu s-au arătat foarte încrezători. „Episcopul ne-a cam descurajat astăzi, dar noi am adus un alt dosar cu copii xerox de pe anumite documente de la biserică şi chitanţe date de fraţii Moşu, prin care demonstrăm că aceştia au furat bani”, a spus Aristide Lazăr.

image

PS Galaction Stângă susţine că trebuie verificat şi acest dosar şi preoţii Moşu trebuie să justifice sumele care nu au fost înscrise pe chitanţe. „Ei ne-au solicitat să evaluăm şi acest dosar. Până acum aveau doar declaraţii personale, cum că preoţii Moşu nu le-ar fi vorbit civilizat sau cu un limbaj neadecvat pentru preoţi. La Parohia din Buzescu vor să impună ei o soluţie, dar acest lucru nu se poate. Este posibil să le fi vorbit într-un mod mai urât, pentru că în general toţi vorbim urât. Este firesc, omenesc, lucrurile acestea nu sunt foarte grave. Credincioşii au solicitat să întârziem răspunsul, pentru că au adus noi documente. Mâine vom întruni consiliul şi vom lua o decizie”, a declarat PS Galaction.
 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite