Astăzi: Oamenii străzii, primele victime ale gerului năprasnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Vasile, de 24 de ani a fost transportată la spital
Gabriela Vasile, de 24 de ani a fost transportată la spital

  Deşi Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean din Alexandria are doar trei doctori specialişti, aceştia trebuie să se ocupe acum şi de oamenii străzi.

  „Nu avem ce să le facem, vin la noi şi îi tratăm. La Camera de Gardă le acordă primul ajutor, iar dacă este caz de internare şi au degerături sau alte afecţiuni, sunt preluaţi de Secţia de Chirurgie Plastică. Dacă nu este caz de internare, la ieşirea din spital, noi anunţăm Serviciul de Asistenţă Socială. Acelaşi lucru îl facem şi când îi externăm”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Alexandria, medic Monica Roşu.
  Pe Gabriela Vasile, o tânără de 24 de ani, reporterii ADS au găsit-o dormind azi-dimineaţă în zăpadă. Fata era învelită cu o plapumă, acoperită de zăpadă şi ţinea în braţe un câine comunitar, pentru a se încălzi. După ce au anunţat ambulanţa, tânăra le-a povestit reporterilor drama prin care trece. „Am stat până la 18 ani, la şcoala ajutătoare şi de 6-7 ani stau pe stradă”, povesteşte, printre lacrimi Gabriela. Deşi era îmbrăcată destul de gros, tânăra tremura efectiv de frig, iar la sosirea cadrelor medicale, aceştia o cunoşteau, semn că nu era prima dată când avea nevoie de ajutor medical.
  O bătrână a murit de frig la Seaca   
Serviciul de ambulanţă a fost chemat şi azi-noapte, deoarece o bătrână a fost găsită îngheţată pe o stradă din comuna Seaca. „Când am ajuns noi, bătrâna era îngheţată bocnă. Era vorba de un caz social, nu avea unde să stea. Am transportat-o la spitalul din Turnu Măgurele, însă nu s-a mai putut face nimic pentru ea”, ne-a spus asistentul şef de la ambulanţă, Cristian Popescu.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite