Angajaţii primăriilor de la ţară, fără bani de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Prin visteriile locale ale primăriilor de la ţară bate vântul, la sfârşit de an, iar angajaţii acestora vor petrece sărbătorile fără salarii. Şase primării din judeţ au rămas fără nici un leu la buget şi nu vor plăti salariile în decembrie.

  Unele dintre acestea nu mai au niciun ban de câteva luni. Primăria Bujoru, spre exemplu, nu a mai plătit salariile celor aproximativ 20 de angajaţi de două luni. Chiran Dian, primarul localităţii Bujoru spune că bugetul local a fost afectat de rectificarea negativă din septembrie şi a rămas fără bani de salarii: „Nu mi-am plătit angajaţii de două luni, vin oamenii degeaba la serviciu. Mă uit să nu ne taie curentul, telefonul, ca să putem funcţiona ca instituţie, până al sfârşitul anului. Nu ştiu ce ne vom face anul viitor, până se aprobă noul buget”, ne-a spus edilul –şef din Bujoru.
Nici salariaţii de la Segarcea Vale nu şi-au mai luat leafa de două luni. Primarul de aici , Florea Manolea spune că  în decembrie  mai sunt bani la buget doar pentru plata salariilor profesorilor din localitate. Angajaţii primăriei, care stau de două luni fără bani, nu vor avea parte de salarii în ultima lună din an.
  În aceeaşi situaţie se află şi angajaţi primăriei Frăsinet. “Nu am mai dat salariile de o lună. Nu am mai primit nici un ban de la buget, nu a fost nicio rectificare care să ne aducă ceva. Ne-am descurcat în ultimele luni, cum am putut, din încasări. Am reuşit până în octombrie să dăm salariile. Din noiembrie gata, nu mai avem. Îmi este şi ruşine să mai vin la muncă. Vin sărbătorile, oamenii nu au nici un ban. Cum să le cer să muncească, fără bani”, ne-a spus Florentin Adrian Ghimiş, primarul comunei Frăsinet.
  O altă comună care a terminat toate resursele din buget şi nu va mai da salariile în decembrie este Moşteni. Vică Tăbărana spune că primii sacrificaţi au fost consilierii locali, care nu au mai luat indemnizaţia de şedinţă din luna iulie. “Am făcut eforturi să dăm banii la oameni, din încasări, acum nu mai avem. Am făcut o analiză cu contabilul şi am văzut că în decembrie nu mai sunt bani de salarii. Avem şi un leasing că am luat un buldoexcavator la primărie, dar nu cred că îl vom mai plăti nici pe ăsta. După ce anul astă am rămas fără 25% din salariu, nu mai avem bani nici să luăm ceea ce a rămas”, spune primarul din Moşteni, Vică Tăbărana.
  În topul restanţelor la salarii, angajaţii primăriei Mavrodin
Cei aproximativ 20 de angajaţi ai Primăriei Mavrodin sunt în top la capitolul restanţe salariale. Din cauza litigiului dintre primărie şi Prefectura Teleorman, bugetul local s-a blocat în iulie şi salariaţii nu au mai luat banii de cinci luni. “În decembrie vor face o jumătate de an fără leafă, pentru că litigiul încă nu s-a rezolvat, iar conturile locale sunt în continuare blocate”, ne-a spus primarul din Mavrodin,. Florian Lupu.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite