Alin Trocan cântă de când era copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin a cântat la multe festivaluri de muzică folclorică
Alin a cântat la multe festivaluri de muzică folclorică

  De-a lungul timpului a reuşit să ducă numele judeţului pe podiumurile a numeroase festivaluri de muzică populară din ţară.

  Alin iubeşte muzica de când se ştie. A învăţat să cânte la acordeon încă de la vârsta de şapte ani. “Mi-a plăcut să cânt mereu. Naşul meu a cântat în taraful de la Clejani şi tot timpul mă lua cu el la nunţi. Am învăţat prima dată să cant la acordeon, iar de prin clasa a treia cred, naşu mă punea să cant şi cu vocea la nunţile la care mergeam”, povesteşte solistul.
  După terminarea şcolii generale, Alin a venit la Liceul pedagogic din Alexandria şi a intrat în ansamblul de dansuri al liceului. “Îmi place foarte mult şi dansul popular. Când am venit la liceu, am intrat în ansamblul  lor de dansuri, apoi am intrat în legătură cu Centrul Cultural Judeţean Teleorman. Am început să colaborez şi cu Ansamblul Burnasul şi să particip la diverse festivaluri din ţară ca reprezentant al lor”, spune Alin.
  A câştigat numeroase festivaluri naţionale
Primul concurs pe care Alin l-a câştigat a fost festivalul “Pe deal la Teleormănel”, de la Zimnicea, unde a obţinut premiul al doilea la solişti vocali. O lună mai târziu a câştigat trofeul festivalului “Balada” de la Iaşi.  Au urmat apoi o serie de festivaluri câştigate şi numeroase apariţii pe posturile de televiziune de profil.  “Cel mai important premiu pe care l-am obţinut, din punctual meu de vedere, este trofeul <<Ion Petreuş>>, pe care l-am câştigat anul trecut la Mamaia. Ultima mea reuşită este cea de anul acesta când am câştigat trofeul fetivalului <<Cântecele românilor de pretutindeni>> de la Turnu Severin”, mai spune Alin.
  La evenimentele la care a participat de-a lungul timpului, Alin a reuşit să cunoască oameni de marcă din folclorul românesc. “În timpul festivalurilor la care am cântat, am întâlnit mulţi interpreţi de valoare din ţara noastră, ca Petrică Mâţu, Constantin Enceanu, Gelu Voicu, Mioara Velicu, cu care am rămas prieten şi de la care sunt sigur că am multe de învăţat. Dacă ar fi să mulţumesc cuiva pentru promovarea mea, acea persoană ar fi Florin Ologeanu, de la Centrul Cultural judeţean, care m-a îndrumat şi mi-a făcut legătura cu mulţi oameni importanţi din folclor”, spune solistul.
Vrea să lanseze un CD
Alin a reuşit până în prezent să înregistreze 10 piese cu orchestra radio şi dirijorul Adrian Grigoraş. “Anul viitor intenţionez să lansez şi un CD. Piesele sunt culese de la mai mulţi rapsozi, la care am adus mici modificări. Am în plan să îmi fac şi un taraf, pe care l-am format deja, în mare parte. Vrem să lansăm nişte melodii inedite, din zona Vlaşca, împreună cu interpreţi de marcă ai Teleormanului”, spune Alin.



Profil
Nascut: 11 mai 1989, Videle, judeţul Teleorman
Studii: anul III la Facultatea de litere din cadrul Universităţii Bucureşti
Ocupaţie: Student, interpret de muzică populară
Familie: are un frate mai mic

Ce-i place
„Îmi plac oamenii serioşi care odată ce au vorbit ceva, se ţin de cuvânt. Îmi place să nu confund plăcerea cu cântatul. Adică dacă e cântare, e cântare, iar dacă e distracţie e distracţie”, spune Alin.
Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii care vor să pară ceea ce nu sunt doar de dragul de a impresiona. De asemenea nu îmi plac nici oamenii care amână lucrurile de pe o zi pe alta”mai spune solistul.
Ce muzică îţi place să asculţi?
A.T.:”Îmi place să ascult orice gen de muzică. Cred că muzica populară reprezintă cam un sfert din muzica pe care o ascult”.
Cânţi şi la nunţi?
A.T.:”Sigur că da. Cânt şi la nunţi în tot judeţul. Am aproape în fiecare weekend câte o nuntă, două. Am avut de multe ori şi mai multe şi a trebuit să fac în aşa fel încât sa ajung la fiecare, măcar pentru o cântare.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite