Alexandria în 2011: iluminat ca-n Paris, trafic rutier ca în Germania şi siguranţă ca la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Lista de investiţii a edililor alexăndreni care ar trebui să se concretizeze în 2011 cuprinde proiecte importante , finanţate în mare parte din fonduri europene. Cele mai ample trei investiţii vizează modernizarea traficului rutier, crearea unui sistem de supraveghere de tip Big Brother  şi extinderea luminatului public în tot oraşul.

  Municipalitatea a semnat contractul de finanţare pentru  cele trei proiecte în august 2010 şi cum termenul de implementare este de 15 luni, teoretic, până la finalul lui 2011 ar trebui să avem, aşa cum a promis edilul –şef Victor Drăguşin “ iluminat ca-n Paris, trafic rutier ca-n Germania şi siguranţă ca-n Moscova”.
  Prin proiectul Sistemul de management al traficului rutier, în Alexandria, va începe în această primăvară modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare la nivelul a 16 intersecţii, crearea unui Centru de Comandă şi Control unic pentru coordonarea activităţilor din traffic, supraveghere video şi monitorizarea traficului. Proiectul care le va aduce alexăndrenilor semafoare inteligente, cu senzori, costă peste 9 milioane de lei, iar municipalitatea va contribui cu aproximativ 1, 7 milioane lei.
  Alexandria, sub ochiul vigilent al lui Big Brother
Cel de-al doilea proiect care vizează montarea de camera de supraveghere, de tip Big Brother se ridică la peste 3, 5 milioane lei. În Alexandria vor fi montate 46 de camera video în şcoli, pieţe, spitale, intersecţii principale şi în zona centrală pietonală. Scopul expus de edili, şi anume creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii a fost este privit cu scepticism de alexăndrenii care nu se bucură de idea că vor fi urmăriţi la tot pasul .” Am auzit că vor fi camera peste tot. Nu mi se pare o idée bună, aici e vorba şi de intimitate, nu e cazul în Alexandria,  unde, oricum, nu se întâmplă nimic”, ne-a spus Tudorel Vişan, un alexăndrean de 32 de ani.
  Tot cu fonduri europene, în valoare de peste 24 de milioane de lei municipalitatea vrea să modernizeze anul acesta şi iluminatul public. Patru zone din oraş vor avea lumini ca la Paris, pe bani de la Uniunea Europeană. Este vorba despre zona blocurilor 400, zona blocului L11, M4 şi cartierul Peco. “ Nu va mai exista zonă din oraş unde să nu existe stâlpi de iluminat” a promis primarul Victor Drăguşin.
Începe şi reabilitarea Spitalului Judeţean
Reabilitarea celei mai mari unităţi spitaliceşti din Alexandria va începe tot în 2011, dar cum termenul de implementare este de 23 de luni, investiţia se va încheia în 2012. Proiectul, în valoare de 19, 5 milioane  euro, veniţi în mare parte tot de la Uniunea Europeană prevede reorganizarea secţiei de pediatrie, lifturi şi grupuri sanitare noi , aparatură medical performantă.
În sfârşit vom avea şi ştrand
2011 este ultimul termen dat de primarul Victor Drăguşin pentru finalizarea investiţiei la ştrand, începută în 2009. Odată finalizată investiţia, alexăndrenii vor avea ştrand acoperit şi încălzit care va funcţiona şi pe perioda iernii. “ Ştrandul va fi şi bazin de înot unde copiii vor face cursuri cu instructor”,a mai spus edilul-şef Drăguşin.

Cartiere care se vor reabilita anul acesta:

- Zona 200, cuprinsă între strada Dunării, Alexandru Ghica, 1 Mai şi strada Bucureşti. Au fost deja aprobaţi indicatorii tehnico-economici.

- Tronsonul cuprins între strada Dunării, Cuza Vodă, Bucureşti şi 1 Mai.

- Tronsonul cuprins între străzile Cuza vodă, Alexandru Ghica, Bucureşti şi 1 Mai

- Zona 700, zona de blocuri cuprinsă între străzile Alexandru ghica şi ieşirea din Alexandria.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite