Alexandria, premiată pentru acţiunile de protecţie a mediului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Pentru  acţiunile de mediu derulate pe parcursul anului 2010, în cadrul Competiţiei “Umbrela Verde”, Alexandria a primit premiul  pentru iniţiativă în domeniul protecţiei mediului înconjurător.

  Diploma a fost înmânată zilele trecute de ministrul Borbeley Laszlo, primarului Victor Drăguşin, în cadrul unei festivităţi derulate la Ministerul Mediului şi Pădurilor, instituţie sub coordonarea căreia s-a derulat competiţia. Alexandria a intrat în finală alături de oraşe mari precum Braşov, Cluj Napoca sau Timişoara. Departajarea oraşelor înscrise în competiţie s-a făcut după strategiile de mediu ale acestora, dar şi în funcţie de proiectele de mediu derulate pe parcusul anului anterior. “Premiul câstigat  este al alexăndrenilor care au participat în luna august 2010 într-un numar mare la acţiunile de voluntariat organizate: ecologizarea Pădurii Vedea, conştientizarea şoferilor aflaţi în trafic în privinţa aruncării gunoiului pe stradă, colectarea unei cantităti însemnate de DEEE” a declarat primarul Victor Drăguşin.
   Competiţia „Umbrela Verde” se va derula şi pe parcursul anului 2010, iar autorităţile locale vor înscrie din nou oraşul în concurs. „Vă promit că în 2011 voi încerca, desi concurăm cu mari oraşe din ţară, să aduc titlul de Capitala Verde a Romaniei, aici în Alexandria”, a mai spus edilul-şef al municipiului.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite