Alexandria: Slujbă cu mascaţii la uşă, la Buzescu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Pentru că nu au găsit înţelegere la Episcopie, iar dosarul este în lucru la organele de cercetare din cadrul IPJ, sătenii din Buzescu au mers din nou la biserică pentru a purta o discuţie civilizată cu cei doi fraţi preoţi Ciprian şi Dan Moşu, pe care îi acuză că fură bani din visteria bisericii.

  Deşi iniţial, scandalul a pornit de la mutarea preotului de suflet al buzeştenilor, Dragoş Ivănescu, enoriaşii vor acum ca cei doi preoţi să plece din satul lor, pentru că, susţin ei, au făcut prea multe nereguli. Astfel, ieri, după slujbă, peste 100 de săteni au mers la biserică pentru a sta de vorbă cu preoţii, numai că pentru a nu ştiu câta oară, aceştia s-au lovit de refuzul nejustificat al preoţilor. Furia oamenilor a atins cote alarmante în momentul în care o femeie, pe nume Ioana Roşu a ieşit din biserică şi a spus că deşi a avut o singură colivă, a plătit pentru două. Întrebaţi de femeie de ce trebuie să dea mai mulţi bani, preoţii au răspuns că „păi nu mai faceţi şi altă dată”. Oamenii vor să meargă din nou la Episcopie şi să reclame că deşi au fost sancţionaţi cu avertisment pentru neregulile constatate, preoţii continuă să facă aceleaşi greşeli.
   Spiritele s-au încins, preoţii s-au baricadat în lăcaşul de cult şi au sunat la 112. Jandarmi, poliţie şi mascaţi au păzit apoi incinta bisericii pentru ca lucrurile să nu scape de sub control. În cele din urmă, oamenii au plecat la casele lor, dar au promis că vor reveni şi duminica viitoare şi nu se vor lăsa până când cei doi preoţi nu vor pleca din comuna Buzescu.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite