Alexăndrenii sunt nemulţumiţi că trebuie să plătească TVA la gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Serviciul de salubritate din cadrul Primăriei Alexandria s-a externalizat în luna august a anului trecut, devenind de atunci societate comercială, SC ALEX SAL SRL.

  Din acel moment, societatea nu a mai beneficiat de niciun ban de la bugetul local şi se autofinanţează din încasările de la populaţie. Ca orice societate comercială, firma este plătitoare de TVA şi la rândul lor, alexăndrenii trebuie să achite la gunoi, un preţ mai mare care include această taxă.
  În aceste condiţii, când încasatorii firmei s-au deplasat în teren cu facturile pe luna decembrie, alexăndrenii s-au revoltat când au văzut că trebuie să plătească mai mult cu 2-3 lei. „Când am văzut factura, mi-am dat seama că plătesc mai mult. La trei persoane, înainte plăteam aproximativ 10 lei, iar acum mi-a venit 13,20 lei, din care 2,55 lei TVA. De ce trebuie să plătesc eu TVA, că nu au vrut ei să dea afară din funcţionarii de la primărie şi au privatizat serviciul?”, ne-a spus o alexăndreancă de 35 de ani.
  „Pentru orice activitate se plăteşte TVA”
Directorul SC Alex Sal Alexandria, Daniel Dincă a explicat pentru Adevărul de Seară problema ridicată de alexăndreni. „Tendinţa de privatizare se întâmplă peste tot. Şi înainte serviciul public era finanţat tot din banii cetăţenilor. Când am preluat serviciul, am mai dat afară din angajaţi, din 83 câţi erau, am rămas 78. Pentru orice activitate comercială se plăteşte TVA. Ca să nu mai zic că acest preţ de 3 lei pe persoană nu a mai fost mărit de vreo 7 ani”, ne-a spus directorul. Primele patru luni, TVA-ul la gunoi a fost suportat de firma de salubrizare. „În lunile august, septembrie, octombrie şi noiembrie, alexăndrenii nu au plătit TVA pe factură, dar noi ca societate da. Din cei trei lei, noi scoteam TVA-ul şi îl dădeam la stat, a fost ca o subvenţie din partea noastră. Dar, şi cu datorii şi cu acest TVA, noi nu mai puteam supravieţui. În toată lumea, cetăţenii care beneficiază de acest servicul plătesc TVA”, a mai adăugat Daniel Dincă. 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite