Alexăndrenii nu se înghesuie să-şi ridice produsele alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Din cei 4804 alexăndreni benecifiari de ajutoare alimentare oferite Uniunea Europeană, mai bine de un sfert nu s-au prezentat să-şi ridice produsele (1350).

  Deziteresul ar putea fi pus pe seama faptul că mulţi dintre şomerii, pensionarii cu venituri sub 400 lei, persoanele cu handicap ori asistate social, nu au ştiut de campaniile de distribuire iniţiate de Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Alexandria. Reprezentanţii instituţiei spun, însă, că au făcut publice perioadele în care oamenii puteau să-şi ridice alimentele, acum fiind la cea de-a treia redistribuire. „Am dat anunţuri în presa locală de fiecare dată când am organizat astfel de camapanii. Nu ştiu de ce nu au venit, chiar nu pot să mă dau cu părerea. Mulţi dintre cei care nu au venit sunt pensionari şi şomeri”, a spus directorul serviciului, Adriana Florea.
   Sute de kilograme de zahăr, mălai, făină, paste făinoase, biscuiţi şi lapte praf zac acum în depozitele târgului din Alexandria.
   Ultima strigare pentru distribuirea produselor alimentare
Serviciul de Asistenţă Socială a reluat distribuirea alimentelor, în aceeaşi locaţie, în incinta Oborului, în intervalul orar 9.00-15.00. „Noi am făcut din nou un grafic cu cei 1350 de beneficiari, care mai sunt de venit, în ordine alfabetică, însă chiar dacă mai vin oamenii care nu sunt programaţi în ziua respectivă le dăm. Interesul nostru nu este să rămânem cu ele pe stoc şi să le returnăm, ci să le distribuim beneficiarilor”, ne-a spus directoarea. Reprezentanţii serviciului spun că este pentru ultima dată când mai distribuie alimentele, ultima zi în care alexăndrenii mai au posibilitatea să-şi ridice produsele fiind 25 ianuarie 2011. Alţi 561 de alexăndreni, care au rămas şomeri, în perioada august-decembrie 2010, au fost introduşi pe listele cu beneficiari. „Aceştia au fost luaţi în evidenţă în ultima perioadă a anului trecut. Cei 561 de beneficiari nu vor primi toate produsele, doar făină, paste făinoase, zahăr şi lapte praf, în cantităţi mai mici”, a adăugat Adriana Florea. În cazul în care vor rămâne produse nedistribuite, acestea vor fi repartizate la persoanele de pe lsitele suplimentare, respectiv celor 561 de alexăndreni.

 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite