Alexăndrenii nu cunosc semnificaţia plăcii comemorative din parcul central

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două simboluri amintesc tuturor celor care trec prin zonă de persoanele decedate în evenimente rutiere.

Cele două simboluri amintesc tuturor celor care trec prin zonă de persoanele decedate în evenimente rutiere. Atât copacul, cât şi placa au fost amplasate în data de 24.04.2007, când a luat fiinţă un program partenerial, „STOP accidentelor rutiere! Viaţa are prioritate!”. Pe drumurile publice pot fi văzute şi astăzi indicatoare cu avertizări de acest gen, tocmai pentru a ca şoferii să conştientizeze pericolele la care se ezpun dacă nu respectă regulile de circulaţie. Într-un loc central şi la vederea tuturor, poate din curiozitate, trecătorii doresc să citească puţinele rânduri înscrise pe placă.
Singurul loc din oraş unde familiile decedaţilor pot aprinde o lumânare
„În săptămâna 23-29 aprilie 2007, s-a desfăşurat la Alexandria, «Prima Săptămână Mondială a Sigutanţei Rutiere», când, de altfel a luat fiinţă şi programul «STOP accidentelor rutiere! Viaţa are prioritate!». Tot atunci, a fost plantat un copac şi a fost amplasată o placă comemoratică, în memoria celor 36 de victime ale accidentelor rutiere din anul 2006”, a spus pentru „Adevărul de seară”, Scms. Adrian Ilicea, purtător de cuvânt al inspectoratului de Poliţie al judeţului Teleorman (IPJ).  Copacul a fost plantat de şeful IPJ de la vremea aceea, col. Tiberiu Olteanu.
„Acest copac a fost plantat în memoria celor 36 de persoane decedate în accidente rutiere produse în judeţul Teleorman în anul 2006”, sunt cuvintele care amintesc de victimele incidentelor în trafic. Deşi în timp, ploile au şters scrisul de pe placă, au rămas totuşi gravate în piatră literele şi se mai poate citi.

Deşi pomul a fost rupt, autorităţile au avut grijă să fie planteze altul

„Îmi amintesc că, la puţin timp după ce a avut loc acţiunea de plantare a copacului, acesta a fost rupt, de persoane necunoscute. Dar, conducerea inspectoratului a luat decizia ca în acelaşi loc să fie plantat altul”, a mai adăugat Adrian Ilicea. Nici până în ziua de astăzi nu se ştie cine a scos din rădăcini pomul, dar după replantare, acesta continuă să crească.
Nu mulţi cunosc semnificaţia acestor două simboluri: „Nu ştiam ce reprezintă acest copac. Nu am citit niciodată ce scrie pe placa asta, ca să vă spun sincer nici nu am văzut-o. Totuşi, mi se pare un gest destul de frumos”, ne-a spus Florian Slăvitescu, din Alexandria.
„Trec tot timpul pe aici, dar niciodată nu am fost curioasă să văd ce e aici. Poate că ar trebui să se facă mai multă mediatizare, să ştie lumea ce e aici. E frumos din partea lor că au făcut asta”, a mai spus Iulia Alexandru.



Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite