Adrian Dică - un tânăr pasionat de pictură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tabloul de suflet al tânărului
Tabloul de suflet al tânărului

  Adi a reuşit să vândă o parte din picturi unor oamni din afara ţării şi cu toate că nu a făcut cursuri în domeniu, şi-a cumpărat singur cărţi de specialitate, însuşindu-şi informaţii preţioase despre pictură

  Adrian Dică spune că s-a născut cu acest talent şi că şi l-a dezvoltat singur, prin practică. „Pictez de la cinci ani, dar imi amintesc un moment de când eram în clasa a III-a şi profesorul de desen ne-a dat temă pentru acasă să facem un poster, în care să ilustrăm o reclamă pentru un produs la alegere. Am luat atunci 10 pentru poster şi nota unu pentru schiţă, pe care nu am făcut-o. La început, mai mult desenam, în creion, tempera şi acuarele”, povesteşte Adi. Prima lucrare pe care a vândut-o unui prieten de familie a fost un tablou ce reprezenta un peisaj din natură. „Era o pictură care simboliza o natură statică cu flori şi l-am vândut unei cunoştinţe, pentru 5.000 de lei”, spunea tânărul. Ajuns la liceu, băiatul schiţa tot felul de peisaje, clădiri şi portrete, pe care mai apoi le-a transformat în adevărate capodopere, în picturi în ulei. „Când eram prin liceu am desenat Hotelul Intercontinental, dar cel mai interesant este faptul că toate caietele mele din liceu erau pline cu desene, pe care le realizam în timpul orelor”, povesteşte Adrian.
A cunoscut succesul când a plecat la facultate
Pentru că a terminat cursurile unui liceu real din Alexandria, a dat mai departe la ASE, acesta fiind şi momentul în care efectiv, a început să vândă din tablouri. „Când am ajuns la Bucureşti, am descoperit un loc de unde puteam să-mi cumpăr materialele necesare pentru a picta în ulei. Atunci am început să şi studiez. Mi-am cumpărat cărţi cu pictori, vizionam filmuleţe pe internet cu tehnici de lucru şi mai târziu mi-am luat cărţi de specialitate şi am învăţat”, mai spunea Adi. Ajuns în capitală, tânărul a descoperit multe magazine în care erau expuse picturi şi şi-a dorit foarte mult ca un tablou de-al lui să fie remarcat. „Primul tablou pe care l-am pictat în ulei şi era o siluetă de dansatoare orientală, l-am făcut în urmă cu vrun an şi jumătate şi am găsit un magazin de specialitate la Unirii şi am vrut să îl las acolo la vânzare. Vânzătoarea mi-a spus că nu acceptă pictori amatori şi că pictura nu este realizată tocmai după regulile şi tehnicile unui tablou pictat în ulei”, mai spunea băiatul. Dezamăgit de răspuns, dar în acelaşi timp ambiţionat şi sigur pe munca sa, tânărul a scos tabloul la vânzare pe internet. „Am scos tabloul la vânzare pe internet. A fost momentul meu de lansare în acest domeniu. La scurt timp, am fost contactat de o persoană din Bucureşti care mi-a cumpărat tabloul, cu o sumă modică, de 100 de lei, din care mi-am cumpărat materiale. Acesta mi-a spus să nu renunţ, pentru că picturile mele pot fi opere de artă. Următorul tablou l-am vândut unui colecţionar din Bistriţa şi la rândul lui, m-a încurajat să continui. Atunci mi-am dat seama într-adevăr că nu trebuie să renunţ la pasiunea mea”, spune Adrian. Din acel moment, tânărul se întreţine singur din vânzarea acestor tablouri. „A urmat o perioadă bună pentru mine. Am vândut tablouri şi în străinătate, spre exemplu în Australia. Eu postam tablourile pe diferite site-uri de specialitate şi ei mă contactau. În ultimii doi ani, am vândut vreo 15-20 de tabouri”, mai spunea Adi.
Vrea să facă o expoziţie în Alexandria
Deşi nu a făcut niciun curs de pictură, tânărul a realizat o serie de tablouri în ulei, cu care vrea să facă o expoziţie în Alexandria. Mai mult, acesta a spus că vrea să urmeze o şcoală populară de arte şi în paralele Facultatea de Pictură. „La anu vreau să mă înscriu la o şcoală de profil, dar până atunci sper să pot realiza o expoziţie în Alexandria, cu o temă anume, nu m-am gândit încă care să fie. Până atunci însă, vreau să termin facultatea la care sunt, pentru că am renunţat la ASE şi sunt la Relaţii Internaţionale”, spune Adi.
PROFIL
Născut: 1 ianuarie 1984
Studii: Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din cadrul Universităţii „Spiru Haret”, Bucureşti, anul II
Familie: necăsătorit, are o soră
Ce-i place
„Pe lângă pictură, îmi place foarte mult să călătoresc şi să cunosc oameni noi. Dar, pictura rămâne pasiunea mea cea mai mare”
Ce nu-i place
„Nu-mi place să mă uit la televizor. Nu-mi place politica şi oamenii care au idei preconcepute şi fixe”
Întrebări
Care este tabloul tău de suflet?
“Unul pe care l-am făcut anul trecut. Este un portret şi cred că este cea mai reuşită lucrare a mea, am muncit mult la el. Este viu colorat şi mie personal, imi place cel mai mult”
De unde pot fi cumpărate tablourile?
“Acum mi-am făcut un site, pe care îl folosesc special pentru prezentare, unde am un portofoliu de lucrări, dar de unde se poate şi achiziţiona. Tablourile mele sunt cumpărate acum mai mult în afara ţării”

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite