Adevărul a venit la Şcoala Vedea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurnaliştii şi autorităţile au vizitat sălile de curs
Jurnaliştii şi autorităţile au vizitat sălile de curs

  Şcoala cu clasele I-VIII din localitatea Vedea a fost aleasă în campania „Adevărul vine în şcoala ta”.

  Astăzi, de ziua educaţiei, şcoala a fost vizitată de jurnaliştii “Adevărul”, Corina Dragotescu, Andreea Ofiţeru, George Rădulescu şi Eugen Chelemen. Ziariştii i-au invitat să cunoască problemele şcolii Vedea pe:  Liliana Preoteasa, secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, pe inspectorul general Constantin Amarie, prefectul Teodor Niţulescu .
În urma comasărilor din Teleorman, la Şcoala cu clasele I-VIII învaţă 300 de elevi care fac naveta din satele Albeşti, Dulceanca, Meri  şi Coşoteni.
Unitatea de învăţământ din localitatea Vedea se află într-o stare avansată de degradare. Clădirea, care a fost construită în 1965 nu a mai fost renovată din 1993, motiv pentru care în momentul de faţă, arată foarte rău. Pereţii sunt crăpaţi, podeaua este găurită, iar geamurile stau să cadă. În plus, gardul care împrejmuieşte clădirea este căzut, iar pe timpul rece, elevii nu au unde să-şi desfăşoare orele de educaţie fizică deoarece şcoala nu dispune de o sală de sport.
Alături de jurnaliştii iniţiatori ai campaniei,  autorităţile judeţene au admis că Şcoala Vedea are multe lipsuri şi că ar fi nevoie de investiţii masive pentru crearea unor condiţii decente pentru elevi . “ Lucrurile se vor schimba. Investiţiile în învăţământ de anul acesta au fost mici. Trebuie să ne gândim în primul rând la realizarea unui grup sanitar în interior pentru că se apropie sezonul rece. De asemenea, parchetul şi tâmplăria ar trebui schimbate. Aş vrea să se facă şi un teren de sport pentru că nu este mare lucru să punem un bitum în curte” a spus prefectul Teodor Niţulescu.
Jurnaliştii de la Adevărul au afirmat că vor adopta Şcoala  Vedea , pentru a strange banii necesarii reparării acesteia. “ Se va deschide un cont şi noi practice vom adopta şcoala. Încercarea de a ajuta se va face în etape. Vom vedea şi în ce măsură se va putea implica şi Fundaţia Dinu Patriciu”.
Copiii de la Vedea au primit de Ziua Educaţiei, un set de cărţi din colecţia “ 100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă”

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite