Adelina Elena Luţă, îmbină foarte bine muzica uşoară cu dansurile populare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adelina Luţă
Adelina Luţă

  Deşi are doar opt ani, fetiţa a câştigat toate concursurile judeţene şi naţionale de muzică uşoară la care a participat, dar în acelaşi timp, este membră în ansamblul de dansuri populare „Muguraşi de Teleorman”.

  Adelina Elena Luţă este un copil pasionat de muzică. Mama sa spune că a moştenit talentul de cântăreaţă de la bunica din partea ei, care a cântat în copilărie în corul şcolii, dar şi de la tată, care ştie să cânte la orgă. „Mama mea a cântat când era copil prin corul şcolii, avea o voce superbă, iar soţului meu îi place să cânte la orgă, nu a făcut din asta o carieră, are cunoştinţe minime. Aşa am descoperit că Adelina prinde foarte repede melodiile, pe care le auzea cântate de soţil meu. Am luat hotărârea atunci să o ducem la un profesor”, a spus mama fetei. După acest moment, în urmă cu un an, profesorul Marian Căldăruşă i-a descoperit vocea şi a fost impresionat de timbrul vocal şi de atunci a început studiul. „Îi dădea să înveţe câte o melodie, după care o asculta şi remedia pe unde trebuie”, povesteşte mama.
  La cele trei competiţii de muzică uşoară, a ocupat locul I
Cu o singură melodie şi la sfatul profesorului Căldărusă, părinţii au înscris-o pe micuţă la mai multe competiţii de muzică uşoară, unde a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. „Am fost la mai multe concursuri şi am interpretat o melodie, care se numeşte «Mamă, tu ştii» şi am luat numai locul I”, spunea fetiţa. Prima competiţie s-a desfăşurat anul acesta, în luna mai, la Turnu Măgurele, unde s-a ţinut Concursul Naţional „Dialogul Artelor”, la care au participat copii de aceeaşi vârstă din Giurgiu, Caracal şi Călăraşi. „A fost un moment foarte frumos şi noi am fost mândri de ea, mai ales când a urcat pe podium”, povesteşte mama. Cu aceeaşi piesă, a mai participat şi la Festivalul Judeţean al Copiilor „Primii Paşi” şi la Concursul Interjudeţean „Clipa de muzică”, unde copila a luat tot locul I.
  O altă pasiune a micuţei este dansul popular
Încă de când era la grădiniţă, a fost înscrisă în Asociaţia Cultural-Artistică „Liviu Vasilică”, înfiinţată de fiica şi soţia artistului. „Am dat-o şi la dansuri populare, la Ansamblul «Muguraşi de Teleorman». Şi cu acest ansamblu a avut performanţe deosebite”, spunea mama copilei. Ştie să joace toate dansurile populare şi iubeşte portul popular. Merge de două ori pe săptămână la repetiţii cu colegii de la ansamblu şi pe lângă concursurile de profil câştigate, anul acesta, a participat la o emisiune pentru copii, la Bucureşti. „De Ziua Copilului, au filmat pentru o emisiune la «Etno», care a fost televizată”, spunea femeia. Mai mult, cu ansamblul merge la foarte multe festivaluri şi concursuri. „Am fost la multe concursuri, şi la Zimnicea, Roşiori şi aici în oraş”, spunea copila.  Mama fetei mai spune că începând cu acest an şcolar, a înscris-o pe micuţă şi la dansuri de societate, la Centrul Cultural, unde merge o dată pe săptămână, însă mama nu este convinsă că fiica sa va urma o carieră muzicală. „Nu ştiu dacă o să facă carieră muzicală, da măcar acum, timpul liber să ni-l ocupăm în mod util”, spunea aceasta. 
PROFIL
Născută: 15 ianuarie 2002, în Alexandria
Studii: clasa a II-a, Şcoala „Ştefan cel Mare”, Alexandria
Familie: o soră de 10 luni
ÎNTREBĂRI
Ce muzică asculţi?
„Mi-a cumpărat mama CD-uri de muzică uşoară cu melodii ale Angelei Similea, Corina chiriac şi Mihaela Runceanu. Am învăţat multe melodii doar ascultându-le”
Cum reuşeşti să îmbini şcoala cu activităţile extra-şcolare?
„Învăţ bine şi la şcoală, iar de cele mai multe ori, după şcoală, merg direct la repetiţii cu ansamblul sau la centru”
Ce-i place
„În afară de muzica populară şi uşoară, mai îmi place sportul. Îmi place ciocolată şi să mă joc cu păpuşile”
Ce nu-i place
„Nu-mi place să mă joc cu băieţii, pentru că sunt răi. Aş vrea să dispară de pe univers”

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite