A învăţat să deseneze, uitându-se la benzi desenate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Deşi lucrează în construcţii, Marius Valentin Rotaru desenează personaje din desene animate de mic copil. Prima dată a desenat pe hârtie, iar de anul trecut decorează camerele copiilor din Alexandria

  Marius Valentin Rotaru este un tânăr de 26 de ani din Alexandria, care de mic a fost pasionat de desen. Acesta provine dintr-o familie săracă, care nu a avut posibilităţi materiale să-l sprijine pe tânăr să urmeze o şcoală de desen, dar cu toate acestea, băiatul nu a renunţat la pasiunea lui. „Când eram copil, îmi plăcea foarte mult să mă uit la desene animate. Pentru că locuiam într-o zonă rău famată nu prea aveam voie să ies şi îmi ocupam timpul uitându-mă la televizor, la desene animate. Pentru că îmi plăcea foarte mult să desenez, am început să schiţez personaje din desene animate şi aşa am strâns sute de materiale”, ne-a spus Marius Rotaru. În anii care au trecut, tânărul a reuşit să realizeze şi o revistă de benzi desenate, dar nu a publicat-o nicăieri şi nici nu a încercat să obţină vreo sponsorizare.
  Spiderman, personajul cel mai iubit de Marius
Nu s-a gândit niciodată să facă un job din această pasiune, tocmai de aceea pentru a-şi câştiga existenţa lucrează în construcţii şi amenajări interioare. Cel mai iubit personaj din benzile desenate pe care le-a văzut a fost „Spiderman”, pe care l-a desenat de mai multe ori. „Cel mai mult l-am desenat pe Spiderman, dar şi X-Men, Hulk şi multe alte personaje. Nu trebuie decât să mă uit pe un model şi imediat transpun. Mai întâi chiţez cu creionul şi apoi colorez”, povesteşte tânărul. Când avea vreo 8-9 ani, Marius îşi aminteşte că zile la rând a mers pe malul râului Vedea, unde era un şantier şi a făcut foarte multe desene. „Vara stăteam acolo şi pe malul râului şi treceau oameni de la pădure cu copii şi mă bucuram atunci când cei mici îmi apreciau lucrările pe care le făcusem pe şantier”, a mai spus tânărul. O poveste interesantă, de care îşi aminteşte cu plăcere Marius s-a întâmplat când era în şcoala generală. „Profesorulde desen de la şcoala 7 ne-a dat temă pentru acasă să facem un portret cu copiii care se joacă în faţa blocului. Când ne-a verificat, a zis că îmi dă nota 3, pentru că desenul meu a fost făcut de părinţi. Am început să plâng, pentru că ştiam că e meritul meu. M-a pus să îl fac din nou în clasă şi când a văzut cât de bine îl realizez, mi-a dat 10”, pevesteşte Marius Rotaru.
  Desenează în camerele pentru copii
De anul trecut, s-a hotărât să facă desene pe pereţii camerelor pentru copii şi după ce a realizat o încăpere pentru fiul unui amic, a postat pe internet anunţuri. „Am făcut un desen în camera copilului unei cunoştinţe. L-am desenat pe Micky şi Minnie Mouse. Într-o zi, pot termina acest desen, inclusiv pictat. Atunci am luat 400 de lei şi desenul a avut cam un metru şi jumătate.După ce am pus anunţul, am mai primit două cereri de la doi părinţi din Alexandria, care m-au rugat ă le decorez şi lor camera la micuţi”, a povestit Marius.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite