A crescut numărul teleormănenilor care solicită paşaport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Potrivit conducerii Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Teleorman, de la începutul acestui an aproximativ 1000 de persoane şi-au făcut paşapoarte.

  Raportat la perioada similară din 2010, reprezentanţii serviciului susţin că numărul teleormănenilor care au solicitat eliberarea de paşapoarte a crescut cu 45%. „Am înregistrat o creşetere a persoanelor care au solicitat paşapoarte simple. Numărul paşapoartelor simple emise de la începutul anului este de 996, din care 415 electronice şi 581 temporare, în creştere cu 400 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, ne-a spus Sorin Iulian Ghimfus, şeful instituţiei. Marea majoritate a teleormănenilor care au solicitat paşapoarte temporare, pentru că acestea se eliberează în două ore de la depunerea cererii. „Termenul de eliberare a paşaportului temporar este de două ore din momentul depunerii cererii, asta dacă nu apar alte elemente care să necesite verificări suplimentare, caz în care, termenul se poate prelungi până la trei zile”, a adăugat inspectorul principal de poliţie Ghimfus.

„Plec la muncă în străinătate”
Deşi au voie să circule cu buletinul în spaţiul Uniunii Europene, teleormănenii spun că se simt mai în siguranţă dacă au paşapoarte. Mulţi dintre cei care solicită paşapoarte pleacă la muncă în străinătate. „Plec la muncă în străinătate. Eu merg în Spania. Îmi fac paşaport temporar, pentru că nu am timp să aştept 30 de zile pentru ăla electronic. Trebuie să plec acum că mi-a găsit sora mea de muncă. Acolo e mai bine să ai paşaport, eşti mai în siguranţă cu paşaport”, ne-a spus Cornelia Ivan, o femeie din Peretu. Paşaportul temporar este valabil un an, iar cel electronic are termen de valabilitate cinci ani.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite