AZI-DIMINEAŢĂ: Terma Serv a diminuat căldura la blocurile S2 şi S4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Terma Serv a pus în pratică preavizul trimis asociaţiei de locatari ANL2 la sfârşitul anului trecut şi, de azi-dimineaţă, a început să oprească furnizarea energiei termice.

  Societatea a decis să facă acest lucru, treptat, din motive tehnice, pentru a evita îngheţarea instalaţiei. „De azi-dimineaţă am redus temperatura apei din instalaţii de la 50 de grade, la 40 de grade. Mâine, o vom reduce la 3o de grade şi tot aşa, până în data de 8 ianuarie, când vom opri centrala. Am decis să facem acest lucru treptat şi deocamdată să furnizăm căldură, cât să nu îngheţe instalaţia şi caloriferele”, ne-a spus Traian Constantinescu, directorul Terma Serv.
   Societatea îi pedepseşte în acest fel pe locatarii blocurilor ANL S2 şi S4 din cauza datoriilor foarte mari acumulate de aceştia la întreţinere. „ Asociaţia are 100.000 de lei datorii, media pe apartament fiind de 1000-1500 de lei. I-am preavizat şi la începutul lunii decembrie, le-am spus că vor rămâne fără căldură şi au achitat doar 6800 de lei, o sumă foarte mică”, adăugat directorul Terma Serv.
Locatarii blocurilor S2 şi S4 au resimţit astăzi pedeapsa societăţii furnizoare de agent termic, când s-au trezit cu calorifere doar un pic amorţite. „Asta e, ştiam că se opreşte căldura că primisem previz. O să ne încălzim cu ce-om găsi. Când o să avem bani o să plătim, dar în condiţiile în care preţul gigacaloriei s-a dublat, nu cred că vom reuşi să dăm şi întreţinerea la zi, şi restanţe”, ne-a spus Iulian, un locatar din blocul S2.
   Alte 10 asociaţii din oraş vor rămâne în frig
Terma Serv a anunţat că va emite preavize pentru încă 10 asociaţii din oraş, care au cele mai mari datorii. „Săptămâna aceasta le dau preaviz privind diminuarea şi peste o săptămână le oprim de tot. Factura pe decembrie la gaz este de 3.000.000 de lei, de unde să achităm, dacă oamenii nu plătesc!”, a mai spus directorul Terma Serv.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite