ALEXANDRIA: Primul dosar penal pentru munca la negru!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Inspectorii ITM Teleorman au efectuat o serie de controale la agenţii economici din judeţ, pentru a aplica noile prevederi din Codul Muncii.

  Pentru că sancţiunile pentru munca la negru au fost înăsprite, sprijiniţi de poliţişti, jandarmi şi comisari ai Gărzii Financiare, inspectorii au întocmit şi primul dosar penal. „La unul dintre angajatorii controlaţi au fost identificaţi un număr de opt persoane ce desfăşurau activitatea fără a avea întocmite forme legale, în speţă fiind incidente prevederile articolului 279, alin. 3 din Legea 53/2003, cu modificările şi completările ulterioare, dpret pentru care documentele întocmite de ITM Teleorman au fost înaintate organelor de cercetare penală în vederea cercetărilor şi aplicării sancţiunilor corespunzătoare”, ne-a spus Emil-Viorel Ciobanu, directorul ITM Teleorman. Operatorul economic care riscă o pedeapsă cu închisoarea de la unu la doi ani îşi desfăşura activitatea în municipiul Turnu Măgurele şi avea ca obiect de muncă comercializarea de material lemnos.

  Amenzi de peste 120.000 de lei
Inspectorii ITM au desfăşurat controale la mai multe firme din judeţ, iar 34 dintre acestea au fost amendate, pentru neîncheierea contractelor individuale de muncă şi netransmiterea registrului electronic. Valoarea amenzilor se ridică la peste 120.000 de lei. 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite