Procurorii teleormămeni au pus ochii pe profesorii care fac meditaţii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman au pus ochii pe  profesorii care îşi constrâng elevii să facă meditaţii contra cost . Oficial, în Teleorman doar 10 cadre didactice fac meditaţii. Neoficial, nu există şcoală în care să nu întâlneşti acest fenomen.

  Procurorii le-au pus gând rău dascălilor care îşi obligă elevii să facă meditaţii, dându-le note mici la clasă. Fenomenul nu e nou, iar oamenii legii ştiu că tehnica meditaţiilor în particular, contra notelor mari la clasă e împământenită în mai multe şcoli. „Avem semnale că sunt profesori care dau note mici la clasă, pentru ca elevii să meargă la meditaţii. Împreună cu ofiţerii Anticorupţie verificăm aceste informaţii. Cred că, în toamnă, vom face publice o serie de dosare privind faptele de corupţie din învăţământ”, ne-a spus procuror Ovidiu Carmen Toma, şeful Secţiei de Urmăriri Penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman. Ancheta este una fără precedent în Teleorman şi deocamdată anchetatorii nu au vrut să divulge prea multe detalii legate de indiciile pe care le au şi de dascălii vizaţi.

Doar 10 profesorii şi-au declarat veniturile la Fisc
Orice venit obţinut din activităţi independente trebuie declarat la fisc, iar dascălii care câştigă bani frumoşi din meditaţi, nu ar trebui să facă excepţie de la regulă. Cei mai mulţi dintre meditatori omit însă să-şi declare veniturile la Finanţe. Potrivit datelor furnizate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Teleorman, la cele şase administraţii publice locale sunt înregistraţi doar zece profesorii care şi-au declarat veniturile din meditaţii. Cei zece dascăli care plătesc acest impozit sunt din Alexandria, Turnu Măgurele, Roşiorii de Vede şi Videle. Zimnicea este singurul oraş în care niciun profesor nu a trecut pe la administraţia financiară să-şi declare  câştigurile din meditaţii.
Realitatea din şcoli bate datele de la Fisc. O confirmă atât elevii, cât şi părinţii nevoiţi să plătească meditaţii în particular, pentru a primi note mai bune la şcoală. „Fac meditaţie la matematică şi română, pentru că la şcoală nu avem timp suficient de pregătire. Nu pot să spun să m-a obligat cineva să fac meditaţie. Dar ştiam şi eu că cei care fac meditaţie cu profii noştri, au note mai mari. Şi cum mediile contează mai departe la facultate, e important să ai note mari ”, ne-a spus cu sinceritate, Elena V., o elevă de clasa a X-a.

CASETĂ
O oră de meditaţie între 20 şi 30 de lei

Tariful pentru două ore de meditaţie diferă în funcţie de disciplină şi profesor. Pentru limba română şi matematică, cele mai căutate discipline preţul unei şedinţe de două ore costă între 50-60 de lei. Meditaţiile la limba engleză şi franceză  variază între 40-50 de lei pe şedinţă.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite