ALEXANDRIA: Arme de foc deţinute ilegal!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toate armele depistate au fost confiscate
Toate armele depistate au fost confiscate

  Poliţiştii teleormăneni au identificat în primele cinci luni din 2011, peste 20 de arme de foc deţinute ilegal. În evideneţele poliţiei se află 1163 de teleormăneni care au acasă arme de foc şi 1121 deţinători de arme neletale.

  Potrivit datelor furnizate de IPJ Teleorman, în primele cinci luni ale anului în curs au fost ridicate de la diferite persoane 20 de arme de foc, 48 de cartuşe şi 10 kilograme de materiale explozive, pentru care deţinătorii nu aveau autorizaţie. Unii dintre cei prinşi foloseau armamentul la braconaj, alţii pentru autoapărare. Adjunctul inspectorului şef, comisar şef Emil Stănimir a declarat că de la începutul anului poliţiştii de la Biroul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au efectuat 32 de controale la domiciliile unor teleormăneni despre care aveau bănuieli că deţin ilegal arme. În toate cazurile, suspiciunile s-au adeverit. „În urma controalelor şi acţiunilor efectuate au fost constatate 35 de infracţiuni. Dintre acestea 17 la regimul armelor şi muniţiilor, 9 infracţiuni la regimul materiiilor explozive, o infracţiune la regimul produselor şi substanţelor chimice periculoase, 4 infracţiuni de braconaj şi 4 infracţiuni de altă natură. De asemenea, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la regimul legal al armelor şi muniţiilor, ori cel al materiilor explozive. Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 185.000 de lei”, a spus comisarul şef.
Pistoalele cu gaze sunt aduse din Bulgaria
În ceea ce priveşte armele neletale, conducerea IPJ Teleorman spune că pistoalele cu gaze se procură de obicei din Bulgaria, unde legislaţia este mai permisivă. „În Bulgaria, pistoalele cu gaze se pot cumpăra de la orice magazin cu buletinul. La ei, aceste pistoale nu sunt suspuse autorizării. În schimb, armele letale nu sunt aduse din Bulgaria”, ne-a spus Emil Stănimir. Marea majoritate a teleormănenilor care deţin arme de foc le folosesc la braconaj.
Armele la control!
Potrivit conducerii IPJ Teleorman, în judeţ sunt înregistraţi la această dată 1163 deţinători legali de arme de foc şi 1121 deţinători de arme neletale. Cei mai mulţi dintre cei cu permis de port armă sunt persoane fizice, respectiv 2258 şi doar 26 persoane juridice. În a doua jumătate a anului, IPJ Teleorman demarează acţiunea „Viza 2011”, în cadrul căreia teleormănenii care au obţinut eliberarea proiectelor în 2006, trebuie să vină din nou la viză. „Aproximativ 70 de persoane, titulari ai permiselor de armă tip A şi B, precum şi titulari ai atestatelor de colecţionar, eliberate sau vizate în anul 2006 se vor prezenta la viza permisului de armă în a doua jumătate a anului 2011”, a mai spus adjunctul inspectorului şef.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite