61 de joburi pentru cei 5000 de şomeri alexăndreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Piaţa locurilor de muncă este în cădere liberă de la începutul anului 2011 şi în aceeaşi direcţie merg şi speranţele şomerilor care consultă săptămânal oferta Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Teleorman.

  La Alexandria, unde sunt 5000 de şomeri, în nicio săptămână de la începutul acestui an oferta nu a depăşit 70 de locuri de muncă, iar începutul lunii martie aduce doar 61 de joburi. Jumătate dintre acestea sunt destinate croitoreselor, cinci locuri de muncă sunt pentru călcătorese, iar alte cinci pentru tâmplari. Doar două dintre locurile de muncă oferite de angajatori, prin AJOFM Teleorman, sunt destinate absolvenţilor de studii superioare, ambele joburi fiind de ingineri. Şi reprezentanţii AJOFM Teleorman recunosc că lista joburilor disponibile este săracă. „Este adevărat că a mai scăzut numărul locurilor de muncă, pentru că s-au mai ocupat din cele vechi, şi nu au mai venit alţi angajatori cu oferte”, spune Iuliana Bădică,  purtător de cuvânt al AJOFM Teleorman.
  Şomerii aşteaptă joburi de la Kaufland, ştrand şi şoseaua de centurăSperanţele şomerilor alexăndreni în ceea ce priveşte găsirea unui loc de muncă în 2011 sunt legate de trei mari investiţii în derulare în Alexandria. „Sper să îmi găsesc un loc de muncă la Kaufland. Au postat deja anunţuri de angajare pe site-uri de locuri de muncă. Deocamdată, angajează şefi de raioane. Vor angaja şi şoferi, casieri, gestionari”, ne-a spus Sandu Tudose, un şomer de 42 de ani. Ştrandul Vedea şi şoseaua de centură sunt alte două investiţii de care se leagă speranţele şomerilor din Alexandria. La lucrările de amenjare a centurii, pe care firma israeliană Shapir Structures a anunţat că le va demara anul acesta, autorităţile estimează că se vor crea câteva sute de locuri de muncă.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite