„2Days Crew”, singura trupă de street-dance din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
2Days Crew
2Days Crew

Uniţi de pasiunea pentru dans, zece tineri din Alexandria s-au întâlnit în urmă cu un an şi au format o trupă de street-dance.Tinerii autodidacţi au învăţat singuri mişcări spectaculoase de street-dance, exersînd în stradă, atunci când nu au găsit alt loc de repetiţii.

Silviu, Răzvan, Mirela, Lavinia, George, Andrei, Valentin, Alfred, Iulian, Cezar formează singura trupă de street-dance din judeţ, „2Days Crew”. Silviu Popescu are 22 de ani, este veteranul şi instructorul trupei. Student la Drept în anul III, el i-a adunat în jurul lui pe toţi ceilalţi membri, de la mai multe licee din oraş. „ Noi ne cunoşteam  unii cu alţi din oraş. Tuturor ne-a plăcut dansul şi ne-am gândit să facem o trupă. Ne întâlneam pe unde apucam şi mai în joacă, mai în serios, încercam figuri de street-dance. Prima coregrafie am pus-o la punct în două zile. Şi de aici ne-a venit şi numele trupei”, povesteşte Silviu.
Băieţii şi cele două fete au repetat o vreme în plină stradă, atrăgând privirile multor curioşi. „ Ne întâlneam în oraş şi repetam pe platoul din faţa Casei de Cultură, ba chiar şi prin primărie, pe unde puteam.”, mai spune instructorul. După ce şi-au pus la punct mişcările de street-dance şi coregrafia, tinerii de la „2Days Crew” au început să apară în spectacole, pe plan local şi să fie cunoscuţi. „ Am fost la Zilele Alexandriei, la specatcolul de Dragobete, la balurile bobocilor, acum lumea ne cunoaşte şi probabil apreciază ceea ce facem.Aşa am găsit şi un sediu unde să repetăm, la Şcoala Populară de Arte”.

Membrii trupei de street-dance repetă patru ore pe zi, după şcoală. Băieţii şi cele două fete sunt foarte disciplinaţi şi încearcă să respecte programul impus de instructor, pentru că altfel riscă să facă câte o flotare pentru fiecare minut de întârziere. „ Nu întârziem la repetiţii pentru că Silviu ne pune să facem flotări. Fiecare minut de întârziere înseamnă o flotare”, mărturiseşte Andrei, unul dintre membri trupei. „O zi de repetiţie implică alegerea melodiilor, ascultarea acestora, repetarea mişcărilor învăţate, dar şi încercarea unor figuri noi” spune instructorul.  Back-flip (săritura pe spate), poppin (mişcări cu stopuri) şi break-dance electrizant, sunt câteva dintre mişcările cu care se laudă băieţii de la „2DaysCrew” şi cu care au cucerit juriul de la concursul „ Talent Show” organizat recent, la Alexandria. Dansatorii se pregătesc acum să reprezinte judeţul la faza naţională a concursului „ Talent Show” care va avea loc luna viitoare la Râmnicu Vâlcea.

Au fost remarcaţi de Connect-R

Speranţele şi planurile de viitor ale trupei „2Days Crew” sunt mari. Băieţii se pregătesc să-i trimită un clip lui Connecte-R, cel care i-a văzut dansând recent la un bal al bobocilor din oraş. „ El a spus că este în căutare de dansatori pentru un video-clip şi ne-a zis să trimitem un clip, cu ce facem noi.Acum aşteptăm să vedem dacă o să îi placă” ne-a mai spus Silviu, veteranul trupei. În plus,  tinerii de la „2 Days Crew” , încurajaţi de părinţi şi chiar de profesorii de la şcoală vor să îşi încerce norocul la „ Românii au talent”.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite