Medicii de familie se pregătesc să închidă cabinetele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronatul medicilor de familie din Teleorman s-a întrunit din nou astăzi pentru a discuta despre semnarea contractului-cadru  pe 2011 cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate  Teleorman.

 Medicii au rămas fermi pe poziţie, decişi să nu semneze contractul cu alocaţiile  impuse de minister, acuzând faptul că, prin acest contract, vor ajunge direct în faliment. “ Ne menţinem decizia de a nu  semna în condiţiile date. Dacă vom primi doar 2, 56 de lei pe cap de pacient, ne desfiinţăm cabinetele. Cei mai afectaţi sunt colegii care au sub 1500 de pacienţi şi care cu aceşti bani abia vor plăti utilităţile şi asistentele.” ne-a spus Cătălin Dumitraşcu, preşedintele patronatului medicilor de familie din Teleorman. Medicii spun că vor rămâne cu salarii mai mici de 1000 de lei, cu noile alocaţii. Dacă nu se vor schimba alocaţiile din contractul cadru, medicii spun că au două alternative: fie privatizarea cabinetelor, fie plecarea în străinătate.

Mai mult de jumătate vor să se privatizeze de la 1 aprilie
 

Mai mult de jumătate din cei 125 de medici de familie din Teleorman spun că vor renunţa la relaţiile contractuale cu CAS Teleorman şi se vor privatiza. O consultaţie ar putea ajunge şi la 50 de lei. Mulţi medici , mai ales cei din mediul rural, care nu mai au nici sporuri, iau în calcul emigrarea.” Avem colegi care vor să plece în Anglia sau în alte ţări, dacă, aici,  lucrurile rămân aşa” , ne-a mai spus Cătălin Dumitraşcu.
În ceea ce priveşte CAS  Teleorman, conducerea instituţiei susţine că noul contract cadru este prevăzut prin hotărâre de guvern şi trebuie respectat. „ Noi nu facem altceva decât să respectăm ceea ce a stabilit Guvernul” a declarat preşedintele CAS Teleorman, Marius Nica.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite