Zdop şi Zdup, Compact, şi Hi-Q cântă de Zilele Alexandriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexăndrenii vor avea partea cu ocazia sărbătorilor oraşului de recitaluri muzicale dintre cele mai diverse Manifestările de zilele oraşului se vor întinde pe patru zile  şi includ, printre altele, şi expoziţii de artă, lansări de carte, concursuri sportive, parade.

 Zilele Alexandriei debutează sâmbătă cu cros-ul pensionarilor prin parcul central. După acest eveniment sportiv, urmează deschiderea „Târgului Meşteşugarilor”, care se va desfăşura pe strada Dunării între Avocat Colfescu şi Ion Creangă. Până la deschiderea oficială de la ora 21.00, alexăndrenii vor putea vizita vernisajul  „Volum, Culoare şi Simbol”, de la Clubul Pensionarilor, vor urmări un program de dansuri al Consiliului local al tinerilor şi vor fi încântaţi de recitalul de fanfară şi mariachi, ambele pe platoul Casei de Cultură. Astfel, prima zi de sărbătoare se încheie cu „Seara tineretului”, un spectacol de muzică uşoară al trupei „Animal X”, al solistei Elena Gheorghe şi al Dj Rynno&Sylvia. „Am adus şi reprezentaţii noului val”, precizează primarul Alexandriei, Victor Drăguşin, pe blogul personal.

Seară folclorică alături de „Lăutarii de la Chişinău”

A doua zi a de sărbătoare va fi sub semnul paradelor şi al tradiţiilor populare.Vor defila în port popular pe străzile principale ale oraşului 11 ansambluri populare, pritre care şi cel al fundaţiei „Liviu Vasilică”, ansamblurile liceelor Cuza şi Ghica, sau ansamblul „Muntenia”. Şi sportivii alexăndreni vor face parte dintr-o paradă, care va pleca de la Stadion spre Strada Dunării. Duminica va fi o veritabilă zi a folclorului. De la ora 18.30, pe scena din faţa Casei de Cultură va urca Ansamblul „Burnasul”, iar peste o oră şi jumătate vor concerta cei de la orchestra „Lăutarii de la Chişinău”, dirijaţi de maestrul Nicolae Botgros.

Foc de artificii, ca în fiecare an

Luni vor urca pe scenă, de la ora 20.30, trupa alexăndreană Terranova, prezentă la fiecare sărbătoare locală, dar şi formaţiile de muzică uşoară Hi-Q şi Compact. De „Sfântul Alexandru”, cu ocazia onomasticii oraşului, alexăndrenii se vor bucura de spectacole de muzică şi dansuri ale ansamblului „Ciuleandra”, ale trupei de dans a primăriei, dar şi a formaţiei locale „Eclipse”. Atracţia serii începe, însă, de la ora 21.00 când vor cânta Connect-r şi Zdop şi Zdup. În încheierea sărbătorii oraşului, cu o oră înainte de miezul nopţii, va fi organizat şi un spectacol pirotehnic.

Jocuri şi concursuri sportive

 Primăria organizează de Zilele Alexandriei şi concursul de fotografie „Natura”, concursurile de şah, table, rummy şi campionatul de fotbal pe cartiere. Pentru a participa la concursul de fotografie alexăndrenii trebuie să trimită maxim trei fotografii originale pe tema „Natura”. Echipele de fotbal care vor să îşi reprezinte cartierul trebuie să fie alcătuite din cinci jucători de câmp, un portar şi trei rezerve.
Pe perioada celor patru zile, alexăndrenii mai pot vizita şi expoziţia de pictură şi artă traditională a profesoarei Cristina Purcărea, de la Clubul Pensionarilor, precum şi expoziţia de goblenuri, costume populare, artă tradiţională, din aceeaşi locaţie. O altă expoziţie promiţătoare este şi cea de cărţi poştale „Alexandria în secolul al XX-lea”, din colecţia profesorului Corneliu Beda.

CITAT

„Din păcate nu am putut să îi aducem pe cei de la Holograf, dar vreau ca anul acesta să creştem în valoare, în ceea ce priveşte organizarea”, explică edilul-şef.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite