Vine subvenţia! Preţul gigacaloriei ar putea scădea la 200 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Terma Serv s-a întâlnit aseară cu preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari din oraş, pentru a le da acestora veşti bune şi veşti proaste.

 „ Vestea bună este că am vorbit la Ministerul Administraţiei şi mi s-a spus că ni se alocă subvenţia de care am tot discutat. 1.900.000 de lei este subvenţia pentru căldură de la bugetul de stat. Voi merge la minister să iau un document care să ateste că ni se va aloca subvenţie, să mă prezint joi la şedinţa de Consiliu local pentru a informa primăria”, a spus Traian Constantinescu, directorul Terma Serv.
Conducerea Terma Serv nu a emis deocamdată facturile pentru căldura furnizată în luna ianuarie, tocmai pentru că existau speranţe că se va aloca subvenţie, iar preţul gicalaloriei ar putea reveni de la 297, la 200 de lei. „ De aceea am amânat emiterea facturilor. După mine, acum aş  calcula cu 200 de lei, dar aleşii locali vor decide acest lucru, joi”, le-a mai spus directorul Traian Constantinescu administratorilor, nelămuriţi  de modul în care trebuie să calculeze facturile.

Vestea proastă e că rămânem  fără gaz

Veştile proaste au început să curgă din partea conducerii Terma când discuţiile au ajuns la capitolul datorii . „ La 1 martie Wirom va tăia gazul dacă nu achităm sumele datorate. Avem  1.500.000 de lei din decembrie, din care am achitat doar 500.000 de lei.  Pentru ianuarie datorăm 3.300.000 de lei, anticipăm pentru februarie o factură la gaz de încă 3.000.000 de lei, deci la 1 martie vom avea de dat 8.000.000 de lei.Wirom nu mai acceptă bilete la ordin, doar bani”.
Previziuni proaste a avut directorul Terma şi în ceea ce priveşte soarta sistemului centralizat de încălzire din oraş, anticipând un mare val de debranşări la vară. „ Sistemul cu centrale de bloc este singurul viabil în acest moment”, a spus directorul Constantinescu.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite