Victor Drăguşin îl bate la salariu pe Radu Mazăre!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un top al salariilor primarilor din reşedinţele de judeţ, edilul Alexandriei, Victor Drăguşin ocupă locul 11 cu o leafă de 4745 de lei.


În mod paradoxal, primarul Alexandriei câştigă mai mult decât Mazăre de la Constanţa sau Iohannis de la Sibiu, deşi la capitolul investiţii sau proiecte reşedinţa judeţului Teleorman e cu mult în urma celorlalte localităţi. Site-ul econtext a realizat un top cu salariile primarilor din oraşele reşedinţă de judeţ din România. Primul în top este primarul Iaşiului care câştigă  8422 de lei, iar pe ultimul loc se află  edilul din Buftea, cu puţin peste 2800 de lei. Ne-am fi aşteptat să găsim primarul Alexandriei în a doua jumătate a topului, dată fiind  situaţia economică a urbii pe care o conduce. În mod surprizător, ediul alexăndrean este însă pe locul 11, printre primarii cu cele mai mari lefuri.Potrivit clasamentului realizat de site-ul econtext.ro, Victor Drăguşin, primarul Alexandriei se află pe locul 11 cu un salariu de 4745 de lei. Edilul alexăndrean câştigă mai bine decât  37 de primari  de reşedinţă de judeţ din ţară, printre care se numără primari de oraşe mult mai mari şi  mai dezvoltate decât Alexandria.  Omologii lui Drăguşin din Giurgiu Călăraşi sau Slatina, oraşe comparabile cu Alexandria, câştigă cu aproape 1000 de lei mai puţin. Şi îm mod paradoxal, până şi Radu Mazăre, primarul Constanţei sau Klaus Iohannis, primarul Sibiului, au salarii mai mici decât edilul din Alexandria.

A câştigat în instanţă un spor de 30%

Întrebat de reporterii ADS cum îşi explică faptul că ia o leafă mai mare decât 37 de primari din ţară, iniţial edilul Victor Drăguşin a spus  că nu ştie exact câţi bani îi intră  în cont„ Eu iau salariul pe card şi de ceva timp nu mai primesc fluturaş şi nu mai ştiu cât este. S-ar putea ca cei care au realizat topul să aibă dreptate, nu ştiu.” a spus Victor Drăguşin.  Edilul şi-a aminti totuşi  că există un motiv pentru că faptul că are o leafă mai mare decât a altor edili. În  2008 a dat în judecată Primăria pentru sporul de 30% pe Legea 10/2001. „ Am câştigat în intanţă sporul de 30% pe Legea 10. Hotărârea a fost atacată de Prefectură, dar în final am câştigat procesul” a spus Victor Drăguşin.  Primarul susţine că nu are nici spor de vechime şi nici un alt spor la indemnizaţia de bază pe care o primeşte. „ Iau doar sporul de 30 %, nu am niciun spor de vechime, niciun alt spor. Vă asigur că  nu fac prostii d’astea oamenii de la primărie. Chiar acum am în control Curtea de Conturi” a afirmat primarul Drăguşin.

Fruntaş la salariu, codaş la proiecte

Edilul Alexandriei câştigă cu aproape  850 de lei mai mult decât Radu Mazăre, edilul constănţean. Alexandria are 49.000 de locuitori, în vreme ce Constanţa numără  peste 300.000 de locuitori. În Alexandria nu s-a cheltuit până acum nici un ban european, proiectele depuse de primărie fiind  blocate la faza de licitaţie. În Constanţa, s-au atras fonduri de peste 100 de milioane de euro, potrivit presei locale din oraş. Singura investiţie cu care se poatre lăuda primarul Victor Drăguşin este recent inauguratul ştrand Vedea, care a costat 8,1 milioane de lei, din bugetul local. Edilul nu a vrut să comenteze faptul că în topul realizat de econtext.ro i-a devansat pe omologii din Constanţa şi Sibiu, oraşe  incomparabile din punct de vedere economic cu Alexandria. „ Nu comentez în niciun fel acest top. Alexandria este reşedinţă de judeţ de grad II şi eu sunt plătit cum prevede legea” a mai spus primarul Victor Drăguşin.

Salariul de primar este singurul venit

În declaraţia de avere a primarului Alexandriei nu apare niciun alt venit decât leafa lunară de 4745 de lei câştigată de la primărie. Soţia edilului, tot bugetar, aduce acasă de la Camera agricolă un salariu lunar de 1590 de lei. Fiica primarului care lucrează în mediul privat, are salariul confidenţial, după cum apare în declaraţia de avere. Primarul şi-a trecut în declaraţia de avere două maşini: un Renault Megane şi un VW Bittel. Doar soţia are conturi deschise la bănci, în sumă de aproximativ 26.000 de lei,  banii reprezentând, după spusele edilului, economiile socrilor.
CITAT

„Eu iau salariul pe card şi de ceva timp nu mai primesc fluturaş şi nu mai ştiu cât este. S-ar putea ca cei care au realizat topul să aibă dreptate, nu ştiu.”

primar Victor Drăguşin

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite