Vezi cât costă cea mai ieftină centrală de apartament!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexăndrenii se află, în plină vară, în căutarea celor mai bune oferte la centralele termice de apartament. Peste 10 societăţi comercializează astfel de instalaţii, iar preţurile variază de la 1.999 de lei , până la 6000 de lei, în funcţie de echipamentele oferite.

Anunţaţi oficial de primărie că în sezonul rece următor nu se va mai furniza energie termică în sistem centralizat, alexăndrenii au plecat deja în căutarea unor surse alternative de încălzire. Majoritatea au optat pentru centrale termice de apartament, alegând să se debranşeze de la sistemul centralizat care oricum nu va mai funcţiona. Doritorii de centrale au luat cu asalt magazinele şi site-urile de specialitate în căutarea celor mai bune oferte.Anticipând cererea mare, şi societăţile care comercializează sisteme de încălzire au venit în întîmpinarea alexăndrenilor cu oferte diverse şi facilităţi de plată.

Centrale, sub 2000 de lei la Romstal şi Domo

Magazinul Romstal comercializează centrale termice de capacităţi şi preţuri diferite.  “Cea mai ieftină centrală termică de apartament de la noi costă 1.999 lei. Avem şi oferte speciale. Spre exemplu, la trei calorifere , oferim un set de robineţi”, ne-a spus Cristin Georgescu, reprezentant la magazinului Romstal de la strada Dunării.
Acelaşi magazine oferă la preţul de 5100 de lei, o centrală termică mai performantă la care cumpărătorii primesc cadou un televizor LCD.
Indiferent de instalaţia de încălzire achiziţionată , firma oferă posibilitatea de achitare în rate. Cumpărătorii pot pleca acasă cu centrala termică pe care o vor achita în şase luni, în baza unui contract încheiat cu firma Romstal.
Şi magazinul Domo are centrale la preţuri ceva  mai mici. Cea mai ieftină centrală termică de aici costă 1880 şi poate fi achiziţionată în rate. “ Caut o centrală care să nu fie foarte scumpă. Aş da cel mult 2000 de lei. Asta pentru că oricum o să mai cheltui încă atât cu schimbarea caloriferelor şi ţevilor. Nu dispun de prea mulţi bani şi mă uit după ce este mai ieftin”, ne-a spus Traian Achim , un alexăndrean care studiază zilele acestea ofertele magazinelor. La magazinul Dackan cea mai ietină centrală este 4500 de lei. “ Acesta este o centrală pentru un apartament cu două camera. Preţul creşte în funcţie de volumul care urmează să se încălzească.Clienţii pot găsi oferte diverse la  magazine”, a spus Dan Necula, director SC Dackan.

Centrale “la pachet” on- line

Mulţi dintre alexăndrenii care îşi achiziţionează centrală, trebuie să cumpere şi calorifere, ţevi, racoarde, robineţi pentru înlocuirea întregii instalaţii de încăzire. O parte dintre firmele de profil care funcţionează în Alexandria, oferă instalaţii complete de încălzire şi asigură şi montarea acestora.
La Prodimar, spre exemplu, o astfel de instalaţie completă pentru un apartament cu trei camera, costă 4995  lei. Instalaţia vândută la acest preţ, poate fi achiziţionată printr-o  simplă comandă on line pe site-ul magazinului.
Instalaţia cuprinde o centrală cu două schimbătoare de căldură marca Ariston din Italia, de 24 Kw, calorifere din oţel cu dimensiuni de (600, 800, 1000 şi 1200), un calorifer portprosop în baie şi instalaţie de polipropilenă.  În acelaşi preţ sunt incluse filtrele, robineţii, manopera şi un termostat  de ambianţă electronic.

CASETA

Cel puţin 7500 lei pentru un sistem complet de încălzire
Alexăndrenii care se debranşează de la sistemul centralizat de încălzire plătesc între 200-300 de lei, în funcţie de numărul de camera. Racordarea la gaze costă în jur de 2200 de lei. La aceste costuri se adaugă preţul instalaţiei complete de încălzire care poate ajunge , pentru un apartament cu două camera la 5000 de lei.





Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite