VESTE PROASTĂ:Gigacaloria rămâne 297 de lei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 La începutul acestei săptămâni, directorul Terma Serv, Traian Constantinescu, anunţa administratorii asociaţiilor de proprietari din municipiu că Guvernul va aloca subvenţie de 1,9 milioane lei, ceea ce ar fi însemnat reducerea preţului gigacaloriei la 200 de lei.

 Vestea bună dată  luni s-a transformat în veste proastă, pentru că subvenţia încă nu a ajuns. Cum promisiunile venite de la ministerul Administraţiei nu s-au concretizat, în şedinţa de Consiliu local preţul gigacaloriei nu a fost modificat şi a rămas tot la valoarea de 297 de lei. Directorul Traian Constantinescu a anunţat astăzi că va calcula factura pentru căldura furnizată în luna ianuarie cu preţul de 297 de lei. „ Răspunsul venit de la minister arată că se va acorda subvenţie, dar nu se ştie când. În această situaţie nu avem decât să calculăm la preţul de 297 de lei. Dacă totuşi subvenţia va veni, există posibilitate să modificăm preţul gigacaloriei şi să facem o compensare cu facturile din luna viitoare” a spus directorul Traian Constantinescu

Facturi cu 50% mai mari decât  luna trecută

Facturile care vor ajunge săptămâna viitoare la alexăndrenii din sistemul centralizat de încălzire vor fi cu 50% mai mari decât cele de luna trecută. Asta înseamnă că pentru o garsonieră, factura la întreţinere va ajunge până la 400 de lei, pentru un apartament cu două camere, până la 550 de lei, iar pentru un apartament cu trei camere până la 700. Cele mai mari facturi le vor veni alexăndrenilor din sistem, rămaşi minoritari în scările de bloc în care majoritatea sunt debranşaţi.  La un apartament cu patru camere rămas singurul bransat intr-o scară de bloc, s-a plătit aproape 1000 de lei la  intreţinere, luna trecută. Luna acesta, factura va urca la 1500 de lei.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite