Un procuror alexăndrean are de rezolvat peste 1000 de dosare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul Alexandria are defict de personal, în condiţiile în care actuala schemă prevede opt posturi de procurori, dar sunt ocupate doar şase. Procurorii spun că volumul de muncă este prea mare, în condiţiile în care numărul dosarelor a crescut.

 De la începutul acestui an, cei şase procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria au avut de rezolvat peste 6000 de cauze. Practic, fiecărui procuror i-a revenit sarcina de a soluţiona 1000 de dosare. ŞI pentru că personalul a fost insuficient, la treabă a trecut şi Victor Cristian Mitroi, prim-procurorul Parchetului Alexandria.„În acest moment, avem şase posturi ocupate, cinci de execuţie şi unul de conducere. La un moment dat am fost doar patru procurori. În raportul întocmit de noi, am cerut ca schema să fie modificată. Astfel, noi am avea nevoie de o schemă compusă din cel puţin zece procurori de execuţie, şi două de conducere”, a spus Victor Cristian Mitroi, prim-procurorul Parchetului Alexandria.

Mai multe dosare pentru că s-au înmulţit furturile

Comparativ cu anul trecut a crescut numărul dosarelor cu aproape 20%. Dacă în 2010 în atenţia procurorilor au ajuns  5212 de dosar, în primul semestru din 2011, numărul acestora a ajuns la 6238.  Procurorii au şi o explicaţie pentru creşterea cauzelor pe care le au în lucru. „ Majoritatea faptelo care sunt în competenţa noastră sunt furturi. A crescut numărul furturilor, mai ales acum, pe timp de criză.” a mai spus Victor Cristian Mitroi.

CITAT
„Astfel, noi am avea nevoie de o schemă compusă din cel puţin zece procurori de execuţie, şi două de conducere”
Victor Cristian Mitroi




Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite