Trufandale de primăvară, în plină iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţăranii teleormăneni au adus primăvara în piaţa centrală din Alexandria, în plin sezon rece.  Cum  Tarabele sunt pline zilele acestea cu salată , ridichii, ceapă, usturoi verde.

 Oferta vine direct din solarele producătorilor agricoli din Bragadiru, Conţeşti sau Ţigăneşti, iar ţăranii se laudă că produsele lor sunt ecologice şi sănătoase.  Salata verde se vinde 1,5 lei, ceapa şi usturoiul verde tot cu 1, 5 lei  , ridichiile cu 1, 5 -3 lei legătura, iar urzicile cu un 1 leu punguţa.  Producătorii agricoli spun că trufandalele de primăvară au preţuri rezonabile. “ Eu zic că un leu şi jumătate legătura de ceapă sau salata nu e scump. Am  muncit la ele ca să le aducem la piaţă, leam udat zilnic,  sunt produse ecologice de la solar, proaspete. Să dai 5 lei ca să faci o salată nu e mult . Se cumpără, mai mult de poftă” ne-a spus Nelu Vişan, un producător agricol din comuna Bragadiru.
După perioada sărbătorilor de iarnă, când carnea de porc a fost alimentul de bază, alexăndrenii au profitat de apariţia verdeţurilor în piaţă, pentru a mai diversifica meniul. “ Am cumpărat pentru salată sunt foarte bune. Salată verde găseşti şi la supermarket, dar nu se compară. Asta are gust mult mai bun e autohtănă, natural. Aia de la magazine e turcească, amăruie, nu se compară”, ne-a spus Victoria Manea, o alexăndreancă de 52 de ani.

Urzicile, aduse tocmai de la Zimnicea

Alexăndrenii au posibilitatea să cumpere zilele acestea şi urzici din piaţa centrală. Urzicile, aduse tocmai de la Zimnicea , costă 1 leu punguţa şi cei care vor să-şi facă pofta cu o mâncare tradiţională de urzici trebuie să scoată din buzunar aproximativ 5 lei. “ Am luat cinci pungi pentru o mâncărică, o să iasă foarte puţină că după ce le fierbi nu mai rămâne nimic de ele.”, ne-a spus Sanda Toma, o alexăndreancă de 47 de ani.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite