Trotuarul, un lux pentru locuitorii de pe străzile Independenţei şi Alexandru Ghica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Alexandria există două străzi-Independenţei şi Alexandru Ghica, care au trotuar doar pe  anumite porţiuniLocuitorii din aceste zone sunt nevoiţi să meargă pe şosea, printre maşini, şi având în vedere că strada este plină de gropi, traseul se dovedeşte a fi un adevărat slalom.

Strada Independenţei , tronsonul cuprins între strada Bucureşti şi strada Gheorghe Doja, are trotuar doar pe alocuri. Pe partea cu blocurile nu există nici urmă de trotuar, iar pe partea cu casele , trotuar există doar în anumite porţiuni. Locuitorii de pe aceste străzi sau din blocurile aflate în vecinătate sunt nevoiţi să meargă direct pe stradă, printre maşini, sau să facă un ocol pentru a evita porţiunea de stradă fără trotuar. Cei mai vechi locuitori ai blocurilor sau caselor de pe strada Independenţei spun că aici  nu a existat niciodată trotuar. „ Aşa a fost de când m-am mutat eu. Niciodată nu am avut trotuar în aceste zone. O fi fost înainte de construcţia blocurilor, cine mai ştie” spune Sandu Popa, un alexăndrean de 56 de ani, de pe strada Independenţei.
În lipsa trotuarului, locuitorii de pe strada Independenţei nu au altă variantă decât să meargă pe mijlocul şoselei, care este şi plină de gropi. „ Era să mă calce maşina acum câteva zile , când mergeam pe stradă, că nu avem trotuar. Puţinele porţiuni care au trotuar sunt ocupate de maşini. De ani de zile e situaţia aşa, ne mai strecuram prin locurile în care este trotuar. Acum nu mai ai pe unde că sunt prea multe maşini” ne-a spus Mihai Macicaş, locatar al blocului J 130 de pe strada Independenţei.
Cei mai afectaţi de lipsa trotuarului sunt alexăndrenii din zonă care au copii la Şcoala generală „ Mihai Viteazul”. Ei spun că şi-au învăţat micuţii să facă un ocol pe strada Dunării, pentru a evita porţiunea pe care copiii ar trebui să meargă printre maşini, în lipsa trotuarului. „ Băiatul meu este la Şcoala „ Mihai Viteazul”, că acolo suntem noi arondaţi. Drumul spre şcoală ar fi mai scurt dacă ar merge pe Independenţei, dar nu pot să îl las pe acolo că ar trebui să meargă printre maşini, direct pe mijlocul străzii. Aşa că l-am învăţat să facă un ocol pe strada Dunării , unde e trotuar, deşi aşa drumul spre şcoală este mai lung” ne-a spus Ioana Oprea, o alexăndreancă din blocul BM .
O altă porţiune de drum unde în prezent trotuarele lipsesc este intersecţia străzii Alexandru Ghica cu strada 1 Mai. Aici au existat trotuare, dar pentru că nu au fost reabilitate niciodată, pur şi simplu s-au deteriorat până au dispărut. Din vechile trotuare au mai rămas câteva borduri şi în rest , pâmânt bătătorit. Locuitorii de pe această stradă spun că au drumuri ca la ţară, care se tranformă la fiecare ploaie în nămol.

Primăria nu are în plan amenajarea de trotuare pe aceste străzi

Primăria Alexandria nu are printre proiectele din acest an vreo investiţie legată de amenajarea trotuarelor  pe strada Independenţei sau de reabilitarea celor de pe strada Alexandru Ghica. „ Nu avem  astfel de investiţii pentru anul acesta . Nu ştim dacă anul viitor se va face aşa ceva, pentru că nu ştim care va fi bugetul” ne-a spus Cristina Teodorescu, purtătoare de cuvânt a Primăriei Alexandria.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite