Terma Serv pedepseşte asociaţiile răuplatnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhiva
foto arhiva

Terma Serv a preavizat 21 de asociaţii şi condominii din Alexandria, care au cele mai mari datorii.Acestea nu vor primi căldură, decât dacă achită cel puţin jumătate din datorie şi încheie un grafic de eşalonare pentru restanţa rămasă.

Conducerea societăţii Terma Serv este decisă să-i lase în frig pe răuplatnicii de la cele 21 de asociaţii care au cele mai mari datorii. „ Le-am transmis preavize acestor asociaţii şi condominii şi le-am informat că nu vor primi căldură, dacă nu îşi achită datoriile. Dacă demarăm furnizarea aici, datoriile deja existente vor creşte şi şansele de recuperare vor scădea. Nu  vom furniza căldură, până când nu vor achita cel puţin jumătate din restanţă şi până nu fac o eşalonare a sumei restante. Acestea sunt condiţiile impuse, altfel nu vor primi căldură” ne-a spus Traian Constantinescu, directorul Terma Serv.
În topul asociaţiilor răuplatnice se află Condominiul 37 care are o datorie istorică de 283.433 lei. Condominiul are în componenţă 295 de apartamente, iar media datoriilor pe apartament este de 961 lei. Valeria Ciugu, administratorul condominiului spune că unii locatari nu plătesc pentru că nu au bani, dar alţii omit să plătească din rea-voinţă. „ Sunt unii care chiar nu mai au bani, pentru că au rămas fără servici, nu mai au de unde. Dar sunt şi unii care au datorii de câţiva ani şi nu au dat nimic. În cazul lor este clar rea-voinţă” a spus administratorul. Cea mai mare datorie de la acest condominiul este de aproximativ 8000 de lei, a locatarei Florica Mitroi din blocul 591. Datornica nu a vrut să comenteze nimic despre suma restantă. Locul doi în topul asociaţiilor răuplatnice este ocupat de Condominiul 48, care are o datorie totală de 197.851 de lei. Pentru cele 193 de apartamente de aici, media datoriilor pe familie este de 1052 de lei.

Datorii la întreţinere de peste 10.000 de lei

Cu o datorie 148.063 lei, Condominiul 82 este pe locul III în topul asociaţiilor datornice făcut de Terma Serv. Media datoriilor pe apartament este aici de 5484 lei, dar unii locatari au reuşit „ performanţa” să aibă chiar şi peste 10.000 de lei. „ Cea mai mare datorie de la noi o are Iulia Petreacă din blocul M3, scara A. A strâns la întreţinere 11.909 lei, nu a mai plătit de câţiva ani. În L28, avem iar o datorie mare, 11.886 lei, o are locatarul Cristian Ilie”, ne-a spus Nicuşor Rădulescu, preşedintele Condominiului 82. Acesta recunoaşte  că nu ştie ce să le mai facă răuplatnicilor. „ I-am dat şi în judecată, nu s-a rezolvat nimic, pentru că se tărăgănează procesul. Nu înţeleg de ce nu plătesc”, a mai spus preşedintele Condominiului 82. Reporterii ADS au bătut la uşile răuplatnicilor menţionaţi de administrator, dar nimeni nu a răspuns.
Administratorii de la condominiile cu cele mai mari datorii nu cred că, odată lăsaţi în frig, restanţierii vor plăti. „ De unde să dea jumătate din sumă, la datoria de 10.000 lei!” spune administratorul de la Condominiul 82.

CIFRA-  1. 855.117 lei
Atât însumează datoriile celor 21 de asociaţii, ceea ce reprezintă aproximativ 50% din suma totală pe care o are de încasat Terma Serv de la toate cele 93 de asociaţii din oraş.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite