Terapie prin teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alexandria a lansat proiectul “Teatrul-artă şi terapie”, proiect finanţat de fundaţia Soros România, prin programul Fondul de Urgenţă.

Scopul proiectului îl reprezintă îmbunǎtǎţirea accesului copiilor cu CES la un învǎţǎmânt de calitate prin transformarea activitǎţilor extra-şcolare în terapii alternative şi mijloace de educaţie culturalǎ. „Beneficiind de terapia prin teatru, copiilor cu CES li se va consolida stima de sine, vor scǎpa de complexe si se vor putea integra social mai uşor.  Clubul de teatru devine locul în care copiii cu CES îşi petrec eficient timpul liber, într-o lume prietenoasă, plinǎ de sunete şi culoare, în care se pot simţi liberi şi valorizaţi.  În acest fel, şcoala va oferi suport nu doar copiilor aflaţi în dificultate, ci şi comunitǎţii” se arată în comunicatul emis la lansarea proiectului.

40 de elevi vor beneficia de terapie prin teatru

Grupul ţintă al proiectului este alcătuit din 40 elevi cu deficienţă mintală şi deficienţe asociate din Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alexandria, clasele I – XI, cu vârstele cuprinse între 8 – 18 ani. La activităţi vor fi antrenaţi elevii şcolii. Aceştia provin din centre de plasament, de la asistenţi maternali sau familii cu venit minim garantat, aflaţi în dificultate financiară. Proiectul se derulează pe o perioadă de 8 luni ( martie – octombrie 2011) şi are o valoare de 15000 lei.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite