Se întorc zăpezile. Gerul nu se lasă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nesfârşitul alb
Nesfârşitul alb

Un weekend cu temperaturi negative extreme, urmat de zile cu ninsori. Cam aşa arată previziunile meteorologilor pentru zilele următoare. Gerul continuă, motiv pentru care codul galben se păstrează până duminică, 12 februarie.

Gerul din ultimele zile este adus de aerul polar venit din Rusia, iar specialiştii nu ex¬clud posibilitatea ca acesta să se simtă până la sfârşitul lunii. În judeţul Teleorman este încă în vigoare o avertizare cod galben de ger până duminică la ora 22. Până atunci vom avea minime de până la minus 23 de grade Celsius în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Nici nu scăpăm bine de ger că s-ar putea să avem din nou un cod galben sau portocaliu, dar de zăpadă şi asta pentru că de duminică seara va începe din nou să ningă în Teleoman, iar de luni în toată ţara. Deocamdată, meteorologii nu ştiu cât de tare va ninge sau cât de puternic va fi vântul.

Medicii atrag atenţia că persoanele cu boli cronice, vârstnicii şi copiii manifestă o sensibilitate crescută în perioadele cu temperaturi scăzute. În aceste condiţii trebuie evitate deplasările în spații deschise şi expunerea. Potrivit specialiştilor, în această perioadă geroasă se recomandă consumarea ceaiul cald, dar şi alimente bogate în proteine, ca fructele şi legume.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite