GALERIEFOTO Premierul Victor Ponta a supervizat semnarea lucrărilor de reabilitare a Spitalului de Urgenţă din Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria întră în reabilitare. Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat de preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, în prezenţa prim-ministrului, Victor Ponta. Valoarea investiţiei depăşeşte 83 milioane lei, din care aproape 67 de milioane reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă.

Alexandria va avea cel mai mare şi performant spital din sudul ţării. Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, în prezenţa prim-ministrului, Victor Ponta, a semnat, astăzi, Ordinul de începere a lucrărilor de execuţie a proiectului „Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria”.

image

În urma lucrărilor de modernizare, spitalul alexăndrean va deveni cea mai performantă unitate spitalicească din sudul României, care va fi capabilă să ofere condiţii avansate de investigaţii şi tratament pentru pacienţii din această regiune.

Intervenţiile asupra infrastructurii spitalului şi dotările medicale cu echipamente performante vor asigura alinierea serviciilor medicale la standardele Uniunii Europene, acesta fiind, de altfel, principalul obiectiv al proiectului.

„Sunt bucuros că am reuşit ca, după 3-4 ani de lupte şi greutăţi, preşedintele Liviu Dragnea să semneze începerea lucrărilor de reabilitare a spitalului. Sper ca la sfârşitul celor 24 de luni, Spitalul Judeţean Alexandria să devină etalon între spitalele judeţene din ţară”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria, Valentin Filip.

La rândul său, preşedintele CJ Teleorman, Liviu Dragnea crede că modernizarea spitalului alexăndrean va atrage mai mulţi medici şi personal medical calificat.

„Acum 3 ani, mai exact în luna iulie a anului 2009, am început demersurile pentru finanţarea spitalului. N-a fost uşor. Au existat foarte multe piedici. Acest proiect va face din Spitalul Judetean de Urgenta din Alexandria cel mai performant spital din sudul României şi printre cele mai bune din ţară. Pacienţii care vor veni  în acest spital vor avea condiţii ca în oricare alt spital din Europa şi din  lume. Saloanele vor fi reamenajate complet, diferit faţă de stilul clasic dintr-un spital”, a declarat Liviu Dragnea.

De cealaltă parte, premierul Victor Ponta speră ca odată cu modernizarea spitalului la standarde europene să reuşească şi Guvernul să crească salariile personalului medical, tot la nivelul celor din Uniunea Europeană.

„Le mulţumesc angajaţilor Spitalului din Alexandria pentru că au reuşit să lucreze în nişte condiţii foarte grele şi n-au plecat peste hotare. Peste doi ani sper să lucreze într-un spital care să arate ca în Franţa sau Germania. Datoria mea este să ne apropiem şi cu salariile de aceste două ţări”, a precizat Ponta.

Proiectul de reabilitare este finanţat din fonduri europene, iar valoarea investiei depăşeşte 83 milioane lei, din care aproape 67 de milioane reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă. Investiţia asigură atât reabilitarea infrastructurii corpurilor de cladire A şi B ale spitalului, cât şi dotarea cu echipamente medicale şi nemedicale.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în TELEORMAN

Stiri Alexandria
Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite